Mergi la conţinutul principal

Trei noi cursuri de formare profesională gratuite pentru șomeri prin AJOFM

* este vorba despre de lucrător comercial, patiser și operator introducere validare prelucrare date * înscrierile au loc în această perioadă, iar cursurile vor începe atunci când se vor forma grupe de minim 14 participanți

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila anunță că organizează în perioada urmatoare noi cursuri de formare profesională gratuite! Astfel, șomerii înregistrați în evidența instituției se pot înscrie pentru a participa la trei cursuri, în următoarele ocupații:

- Lucrător comercial - nivel de studii minim 8 clase;

- Operator introducere validare prelucrare date - nivel de studii minim 10 clase;

- Patiser - nivel de studii minim 8 clase.

Pe perioada derulării programelor de formare profesională cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii. Pentru șomerii care vor efectua naveta pe perioada cursului se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

AJOFM Brăila informează că șomer este persoana care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani și până la îndeplinirea condițiilor de pensionare; starea de sănătate și capacitățile fizice și psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci; nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activități autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimularii ocupării forței de muncă, în vigoare (526 lei); este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, dacă s-ar gasi un loc de muncă.

Șomer înregistrat este persoana care îndeplinește cumulativ condițiile menționate anterior și care se înregistrează la agenția pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau, după caz, reședința ori la alt furnizor de servicii de ocupare, care funcționează în condițiile prevăzute de lege, în vederea obținerii unui loc de muncă.

Persoanele fără loc de muncă pot participa la cele trei programe de formare profesională dacă se înregistrează în evidențele AJOFM Brăila.

Șomerii neînregistrați care doresc să se înregistreze în evidența agenției în vederea obținerii unui loc de muncă și pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv, informare consiliere, medierea muncii, formare profesionala, ș.a., se vor prezenta la sediul AJOFM Brăila, din Sergent Tătaru, nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”), cu următoarele documente: actul de identitate; actele de studii și de calificare; carnetul de muncã sau alte acte care atestă, potrivit legii, existența unor raporturi de muncă ori de serviciu, în cazul persoanelor provenite din muncă; declarație pe propria răspundere, sub sancțiunile aplicate faptei de fals în declarații, că persoana nu are restricții medicale care o împiedică să presteze muncă sau că are eventuale restricții medicale care o împiedică să presteze o anumită muncă, conform model AJOFM”, transmite instituția printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții AJOFM Brăila ne-au mai declarat că nu există un termen limită pentru înscrieri, cursurile urmând să înceapă când se formează grupuri de minim 14 participanți.

Informații suplimentare se pot obține de la sediul AJOFM. Brăila, din B-dul Dorobanților, nr. 603-605, la Centrul de Formare Profesională al agenției, din str. Sergent Tătaru, nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”) sau la telefon 0239/613.034.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro