Mergi la conţinutul principal

Trei hanbaliste noi în lotul HC Dunărea. FRH caută variante de finalizare a competiţiilor

* pe 22 aprilie, forul de la Bucureşti anunţa că Liga Florilor ar reînceape pe 5 iunie, iar handbalistele erau bulversate de această decizie * ele susţineau că este imposibil să joci 10 meciuri oficiale în 22 de zile, fără să apară accidentări grave * după ultimele decizii ale Federaţiei Europene de Handbal cu privire la sezonul 2019-2020 şi FRH va lua, pe 4 mai, deciziile pentru încheierea sezonului * HC Dunărea își înnoiește lotul cu trei jucătoare

 

 

După ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că starea de urgenţă nu se va prelungi după 15 mai, Federaţia Română de Handbal a fost una dintre primele care a analizat şi decis că în ţara noastră competiţiile de handbal se vor relua şi se vor finaliza pe teren. Astfel, conform hotărârii din data de 22 aprilie, Liga Florilor ar fi trebuit să reînceapă pe 5 iunie.

“Ne dorim ca toate competiţiile noastre să se termine pe teren.  Este foarte important ca acest lucru să se întâmple sportiv”, spunea atunci Alexandru Dedu, preşedintele FRH, după şedinţa Consiliului de Administrație. ”Există şi o altă  variantă  pe care o avem deja pregătită, care de asemenea va fi supusă aprobării Consiliului de Administraţie”, spunea cu acelaşi prilej Cristina Vărzaru, vicepreşedinta Federaţiei.

Decizia FRH ca într-o perioadă de 22 de zile să se dispute 10 etape nu era pe placul handbalistelor din Liga Florilor. Jucătoarele de la HC Dunărea Elena Dache, Bianca Tiron şi Aneta Udriştoiu au declarat atunci pentru Prosport că sunt bulversate de această decizie a Federaţiei. Asta deoarece este aproape imposibil să joci 10 meciuri oficiale în 22 de zile, fără să apară accidentări grave.

“În urma deciziei luate de FRH, toate cluburile au obligativitatea să respecte această hotărâre, chiar dacă ne convine sau nu ne convine la toţi. Ne va fi foarte greu să aducem jucătoarele străine, timpul de pregătire este foarte scurt, este redus practic la minimum, dar o hotărâre a unui for superior trebuie pusă  în practică. Conducerea clubului HC Dunărea se va strădui să se organizeze din punct de vedere administrativ şi sportiv ca în această scurtă perioadă să readucă echipa la parametri optimi şi să joace pentru a-şi atinge obiectivul”, declara profesorul Marian Neta, vicepreşedintele clubului brăilean de handbal.

 

Au intrat în calcul variantele de rezervă

 

FRH a reacționat după ultimele decizii ale Federaţiei Europene de Handbal cu privire la sezonul 2019-2020 şi intenţionează să convoace Consiliul de Administraţie pentru data de 4 mai. Forul condus de Alexandru Dedu a întocmit deja noi variante pentru încheierea sezonului. De această dată, a luat în calcul și opțiunea ca sezonul să fie îngheţat. La feminin, după anularea calificărilor pentru Euro și a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, lucrurile au rămas la fel de complicate prin prisma numărului mare de etape care au mai rămas de disputat, plus restanța AHCM Slobozia – CSM București. Astfel, FRH propune disputarea restanței pe data de 24 iunie, fără a se mai juca celelalte şapte etape.

“Am avut mai multe discuţii cu handbalistele în utima vreme. După decizia FRH din 22 aprilie, de a relua competițiile, am trimis adrese către consulatele țărilor de unde avem jucătoare sub contract, acum aşteptăm să vedem care vor fi deciziile acestora. Dacă se merge pe varianta veche, handbalistele de afară ar trebui să vină la Brăila pentru că ele vor intra în carantină două săptămâni apoi vor începe antrenamentele. Jucătoarelor din ţară le-am spus că trebuie să vină de asemenea pe 15 mai. O decizie finală privind situaţia handbalului românesc o vom afla pe 4 mai. Din punctul meu de vedere ar fi foarte bine ca acest sezon să fie îngheţat. Să se acorde titlul, să se alcătuiască un clasament final. Trebuie să avem grijă de sănătatea sportivelor. Deja ar trebui să ne pregătim de sezonul următor, fără a mai sta cu presiunea creată de meciurile care au mai rămas de disputat din acest campionat. Ne vom stabili strategia în funcţie de deciziile care se vor lua pe 4 mai”, ne-a declarat George Caranica, preşedintele clubului HC Dunărea. 

 

Handbaliste noi în lotul echipei HC Dunărea

 

Conform informaţiilor apărute în presa centrală, HC Dunărea a semnat deja contracte cu trei handbaiste, două sunt din Muntenegru și una din Belarus și anume: portarul Ljubica Nenezic, interul Sanja Premovic, respectiv, interul Maryia Kanaval. Toate sunt componente ale loturilor naţionale din ţările menţionate.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro