Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei braileni, arestati pentru trafic de Ecstasy

Serviciul Antidrog din cadrul Politiei brailene a inregistrat cea mai complexa cauza de la infiintarea sa, iar Directia Antidrog si Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati a bifat una dintre cele mai mari capturi de droguri din tara. Zeci de politisti, de la antidrog, precum si din fortele speciale de interventie, au fost implicati in solutionarea cauzei. Ancheta a fost coordonata de magistrati ai Biroului DIICOT Braila, din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila.Trei indivizi au fost arestati pentru trafic de droguri de mare risc, dupa ce, pret de patru luni, au fost filati. Indivizii fac parte dintr-o retea internationala de trafic de droguri de mare risc. Doi dintre ei au fost capturati, intr-o noapte, din cartierul Obor, iar al treilea, citeva zile mai tirziu. Doi sint recidivisti, autori de fapte penale atit in Romania, cit si spargatori de autoturisme in Irlanda, iar cel de-al treilea, care a si introdus stupefiantele in tara, in masina personala, are studii muzicale si e cunoscut in Braila ca si cintaret la diferite sindrofii organizate.

Stupefiantele aveau sa fie plasate in Braila, Galati si Bucuresti, in sistem organizat

Trei braileni, membri ai uneia dintre cele mai mari retele de traficanti de stupefiante din Europa de Est, au fost arestati pentru trafic de droguri de mare risc, dupa ce, in urma unei anchete ce a durat mai mult de patru luni, politistii i-au prins in flagrant, avind asupra lor aproape 2.100 de pastile de Ecstasy. Doi dintre indivizi, recidivisti sadea, cunoscuti ca spargatori de locuinte si autoturisme atit in Romania, cit si in Irlanda, au fost retinuti intr-o noapte de la finele lunii noiembrie. Un al treilea, cunoscut in Braila ca "profesorul de muzica", gratie studiilor muzicale pe care le are, dar si datorita faptului ca obisnuia sa cinte la petreceri organizate, a fost retinut citeva zile mai tirziu. Primii doi au primit mandate de cite 15 zile de arest preventiv, in cadrul unei sedinte a judecatorilor braileni, iar cel de-al treilea, capturat la inceputul lunii decembrie, a fost si el arestat preventiv, insa pentru 29 de zile. Ulterior, si in cazul primilor arestati au fost prelungite mandatele. In urma mai multor descinderi avizate de Parchet, politistii au ridicat si pastilele de Ecstasy, din Obor, dintr-un imobil in care locuia unul dintre traficanti. Desi cei trei reprezinta doar o "veriga" dintr-o retea internationala de trafic de droguri, iar anchetatorii inca mai fac cercetari pentru intregirea materialului probatoriu al dosarului si "refacerea" in Arest a retelei, ieri, Inspectoratul General al Politiei Romane a mediatizat cazul, asa cum se prezenta acesta in urma cu o saptamina, adica in faza in care doar doi dintre infractori fusesera arestati, iar al treilea era doar suspect. Ofiterii Directiei Antidrog si Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, coordonati de procurorii Directiei de Investigare a Infractionalitatii si Criminalitatii Organizate si Terorism, din Braila, "i-au retinut pe Florin P., 29 de ani, recidivist, stabilit in Italia si pe Marian A., de 20 de ani, tot din Braila, in timp ce incercau sa vinda 2.093 de pastile de Ecstasy", se arata in comunicatul formulat de IGPR. Florin P. si Marian A. erau cunoscuti datorita spargerilor de locuinte si auto comise atit in Braila, cit si in Irlanda, unde fusesera cu ceva timp in urma.
Drogurile proveneau, insa, sustin anchetatorii, din Olanda si au fost aduse in tara, din Rotterdam, in masina personala, de catre "profesorul de muzica", Petru B., 44 de ani, tot din Braila. "Acesta s-a dus in Rotterdam in scop turistic si a adus pastilele in portiera masinii personale. Urma sa le plaseze, impreuna cu ceilalti, in Braila, Galati si Bucuresti", ne-au declarat surse autorizate, de la Galati. Fiecare pastila avea sa fie vinduta cu 10 Euro. Zeci de politisti au fost mobilizati si au efectuat perchezitii peste perchezitii in Obor, la finele lunii noiembrie. La descinderi a fost adus si un ciine specializat in depistarea drogurilor de mare risc. Luptatorii Detasamentului de Politie pentru Interventii Rapide si ofiterii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Politiei brailene au participat in-corpore la toate actiunile. Iata ce ne-a declarat, in acest sens, seful serviciului respectiv, cms. Eugen Pocora: "Este cea mai mare captura de droguri facuta in Braila, cea mai complexa cauza. Am lucrat sub stricta coordonare a procurorilor si a specialistilor de la Galati. Inca mai lucram la aceasta cauza, cercetarile continua". Altminteri, potrivit altor surse care au contribuit direct la investigatii, aceasta este una dintre cele mai mari capturi din tara de droguri de mare risc, iar reteaua este, de asemenea, una dintre cele mai dezvoltate din Europa de Est. Vom reveni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii