Mergi la conţinutul principal

Trei brăileni la naţionalele de box pentru seniori

• la startul competiţiei de la Bucureşti s-au aliniat şi trei pugilişti brăileni,  Adrian Bărbieru de la CSM Brăila, Marian Piţa şi Robert Jitaru, care sunt legitimaţi la Steaua Bucureşti

 

Începând de ieri şi până duminică la Circul Globus din Bucureşti au loc întrecerile din cadrul Campionatului Naţional de box pentru seniori, competiţie la care participă şi trei boxeri brăileni, Adrian Bărbieru de la CSM Brăila, care va concura la categoria 69 kg, Marian Piţa şi Robert Jitaru, sportivi legitimaţi la Steaua Bucureşti, ei urmând să participe la această competiţie la categoriile de greutate, 69 kg şi respectiv, 56 kg. Cei trei boxeri sunt pregătiţi de Valentin Vrânceanu şi George Perţea.

Piţa şi Jitarul au drept obiectiv apărarea titlurilor naţionale la această categorie de vârstă, iar Bărbieru, un loc pe podium.

La această ediţie a naţionalelor s-au înscris puţini pugilişti, 66 la număr, ei reprezentând 31 de cluburi din ţară.

La 56 kg s-au înscris doar 4 boxeri, astfel că Robert Jitaru are deja asigurată medalia de bronz, el urmând să boxeze astăzi, de la ora 18.00, direct în semifinale unde va încrucişa mănuşile cu David Vinţan din Timişoara. Va fi un meci în care sportivul din Făurei se va pregăti pentru finală, când va boxa cu învingătorul dintre Bogdan Marinaşi (Craiova) şi Sebastian Arbuz (Bacău).

La categoria 69 kg sunt înscrişi 11 boxeri, printre ei figurând campionul en titre Marian Piţa, dar şi Adrian Bărbieru. Dacă Bărbieru trece în sferturile de finală de  sibianul Ovidiu Marin, în semifinale va boxa cu Piţa.

Cei mai puţini sportivi, câte doi doar, s-au înscris la categoriile 46-49 kg şi 52 kg.

La categoria plus 91 kg, pe lista de concurs figurează 11 pugilişti, printre ei numărându-se şi marele favorit la medalia de aur, Marian Nistor. La categoria 64 kg sunt înscrişi 9 boxeri, iar la categoria 75 kg, lupta pentru podium se va da între 12 boxeri. La categoria 81 kg sunt 5 sportivi, iar la categoria 91 kg, doar 6 sportivi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro