Skip to main content

Trei botezuri si-o cununie

Trei botezuri si o cununie religioasa, toate petrecute in sinul aceleiasi familii, pot reprezenta un eveniment pentru orice comunitate. La fel s-a intimplat si cu locuitorii satului Dudesti, care s-au adunat, ieri, la ora 11.00, la Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril din localitate, pentru a lua parte la acest eveniment inedit. Protagonistii au fost liberalul Ion Sterian impreuna cu sotia sa Domnita si familia Negoita. Mai precis, Domnita si Ion Sterian s-au transformat, ieri, in parintii spirituali ai familiei Negoita: sotii Sterian i-au cununat religios pe Marioara si Stefan si i-au botezat pe trei dintre copiii acestora. Peste 200 de enoriasi au umplut pina la refuz biserica. Un moment inedit chiar si pentru preotul Ioan Petre, care ne-a marturisit ca, pina acum, nu a mai botezat in acelasi timp trei copii ai aceleiasi familii si, pe deasupra, sa le cunune si parintii. Micutii si-au pus nasii la incercare, dar acestia le-au facut fata cu brio. Ion Sterian a demonstrat ca stie sa linisteasca un copil care plinge si ca nu a uitat cum se schimba hainele unui micut. Alaturi de sotia si copiii lui, el a crestinat cele doua fetite ale familiei Negoita si pe unul dintre baieti. "M-am intilnit cu parintele acum vreo zece zile si mi-a povestit despre acest caz din Dudesti. O familie de oameni extrem de muncitori, dar foarte amariti. Din cauza saraciei aveau trei copii ramasi nebotezati. Am fost foarte impresionat si, impreuna cu sotia, am decis sa botezam unul dintre copii. Restul a venit de la sine", ne-a povestit Ion Sterian.
Marioara si Stefan Negoita sint impreuna de zece ani. Ea este casnica si se ocupa de copii si gospodarie, iar el munceste cu ziua pentru a-si intretine familia. Au impreuna opt copii, pentru ca teama de Dumnezeu a fost mai puternica decit frica de saracie. Ultimii lor trei copii, Alin Paul - de patru ani, Ionela Andreea - doi ani, si Petrica Milica, de sase luni, au ramas nebotezati tocmai pentru ca nimeni nu a catadicsit sa faca acest gest crestinesc. "Saptamina trecuta, la doua zile dupa ce sotul meu a aflat despre acest caz, am mers acasa la familia Negoita, in ideea de a a boteza unul dintre copii. Cind i-am vazut pe toti trei, curatei si frumosi, mi-a fost tare greu sa decid care dintre ei sa devina finul nostru. Ne-am inteles din priviri si am hotarit pe loc cu sotul meu sa-i botezam pe toti. E foarte greu sa redai in cuvinte bucuria parintilor cind au aflat decizia noastra. In momentul acela, Marioara a indraznit sa spuna ca mai are o problema. Parintii celor opt copii nu erau cununati religios", ne-a explicat Domnita Sterian. Familia Sterian nu a stat prea mult pe ginduri si a hotarit sa duca gestul crestinesc pina la capat si sa ii cunune si pe Marioara si Stefan. Astfel, ieri, la biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, cei trei frati au fost botezati, iar parintii lor cununati religios. "Gestul familiei Sterian este mai mult decit o mina intinsa unor oameni fara posibilitati, este insasi esenta crestinismului, e un gest de iubire fata de aproapele. Puterea exemplului este adeseori cel mai important lucru intr-o comunitate. De fiecare data, Dumnezeu rinduieste astfel lucrurile ca atunci cind lipseste ceva, sa apara un om care umple golul", ne-a declarat Ioan Petre, preotul din Dudesti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu