Mergi la conţinutul principal

Trei “sămânţari” tupeişti, amendaţi cu câte 200 lei

• de obicei, amenzile aplicate pentru spartul seminţelor pe domeniul public sunt de 50 lei • poliţiştii locali au fost, însă, mai drastici în cazul celor trei indivizi care, deşi făcuseră un “covor” de coji în jurul lor, au fost recalcitranţi cu agenţii, refuzând să se legitimeze 

 

Lupta autorităţilor locale brăilene cu spărgătorii de seminţe care lasă în urma lor un strat gros de coji în jurul băncilor din parcuri şi bulevarde continuă, chiar dacă şanse reale de stopare a acestui flagel nu prea se întrevăd la orizont. Cel puţin, sătui să li se tot reproşeze că nu se implică suficient pentru combaterea obiceiului mârlănesc, poliţiştii locali par a fi mai drastici cu cei prinşi asupra faptului, care mai au şi tupeu pe deasupra. Astfel, agenţii care patrulau pe aleile Parcului Monument au amendat, zilele trecute, trei indivizi cu câte 200 lei, maximul sancţiunii prevăzute pentru acest gen de contravenţie în Hotărârea de Consiliu Local Municipal nr. 5 din 2003. În general, se aplică minimul amenzii, 50 lei, însă de această dată poliţiştii au fost mai drastici, deoarece indivizii respectivi au avut o atitudine sfidătoare, refuzând să se legitimeze. “Este vorba despre trei tineri, unul în vârstă de 19 ani şi doi în vârstă de 18 ani, care au refuzat iniţial să se legitimeze. Pentru atitudinea lor, li s-a aplicat maximul amenzii prevăzute pentru consumul de seminţe pe domeniul public şi aruncarea cojilor pe jos”, ne-a declarat Chiriţă Codârlă, şef biroul Resurse Umane în cadrul Poliţiei Locale, care în această perioadă îi ţine locul directorului instituţiei, aflat în concediu.

Tot pentru că a spart seminţe în public, un individ în vârstă de 35 de ani, domiciliat în municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa, a fost sancţionat cu 50 lei, după ce a fost depistat în zona Orăşelului Copiilor din Parcul Monument. Poliţiştii au mai aplicat alte două amenzi, în valoare de câte 25 lei, unor minori în vârstă de 15 ani. Unul este originar din satul Lacu Sărat, iar celălalt din Silistraru, însă amândoi au fost prinşi în timp ce spărgeau seminţe în Parcul Monument, pe aleea principală din spatele Spitalului Judeţean.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro