Mergi la conţinutul principal

Trecere frauduloasa a frontierelor, fals in declaratii, complicitate la fals si uz de fals

In virsta de 21 de ani, Florentina Valentina G. a fost trimisa in judecata, zilele acestea, din dispozitia Parchetului de pe linga Judecatoria Braila, ea avind de dat socoteala pentru cinci infractiuni: fals in declaratii, complicitate la fals in inscrisuri oficiale, uz de fals, trecere ilegala a frontierei de stat a Romaniei si trecere frauduloasa a unui stat strain. Printre altele, tinara a folosit cu nonsalanta doua pasapoarte o data, politistii descoperindu-i mai multe vize false aplicate pe un astfel de document, in momentul in care a fost returnata in Romania.
Cercetarile in cazul Florentinei C. au fost declansate la data de 14 iulie 2006, in momentul in care braileanca a fost returnata din Spania, cu o cursa a companiei "Tarom". Politistii de Frontiera bucuresteni au constatat, cu acest prilej, ca pasaportul tinerei avea aplicate 13 stampile de frontiera false: 5 romanesti, una austriaca, 5 unguresti, una spaniola si una franceza. Potrivit anchetatorilor, in anul 2003, braileanca - pe atunci in virsta de 18 ani - a obtinut pasaport, parasind tara pe 19 noiembrie, cu destinatia Spania. Nu se stie cind si cum a revenit in tara, insa pe 16 martie 2004 a parasit din nou, legal, Romania. Stiind ca dreptul de sedere pe teritoriul altui stat nu putea depasi 90 de zile, pe 23 iunie 2004, Florentina G. s-a prezentat la "Pasapoarte" (Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanei Braila) declarind in fals ca a pierdut pasaportul si solicitind eliberarea unui nou document. In realitate, ea si-a pastrat ambele pasapoarte, ca sa le foloseasca alternativ pe amindoua.
Asa stind lucrurile, pe 19 iulie 2004, invinuita a iesit din tara, revenind cu acelasi pasaport, pe 18 octombrie acelasi an. Citeva zile mai tirziu, ea a plecat din nou in Spania, insa a fost returnata la scurt timp, pe data de 23 octombrie 2004. Intrucit avea interdictie pe pasaport, braileanca s-a decis sa-l foloseasca pe cel vechi, declarat pierdut, ca sa poata ajunge in Spania. De data aceasta, ea a calatorit cu o cursa a companiei "Tarom", intorcindu-se in Romania pe 13 februarie 2005. O luna mai tirziu, folosind de data aceasta celalalt pasaport, Florentina a plecat iarasi in Spania, fiind depistata de autoritati pe 11 iulie 2006 si returnata in tara. Cit timp a stat in Spania, insa, braileanca i-a oferit pasaportul unui spaniol, ca sa-i aplice cele 13 vize false. Motivul: trecusera mai mult de trei luni de sedere legala si tinara spera sa scape, incalcind insa legea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro