Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trecere frauduloasa a frontierelor, fals in declaratii, complicitate la fals si uz de fals

In virsta de 21 de ani, Florentina Valentina G. a fost trimisa in judecata, zilele acestea, din dispozitia Parchetului de pe linga Judecatoria Braila, ea avind de dat socoteala pentru cinci infractiuni: fals in declaratii, complicitate la fals in inscrisuri oficiale, uz de fals, trecere ilegala a frontierei de stat a Romaniei si trecere frauduloasa a unui stat strain. Printre altele, tinara a folosit cu nonsalanta doua pasapoarte o data, politistii descoperindu-i mai multe vize false aplicate pe un astfel de document, in momentul in care a fost returnata in Romania.
Cercetarile in cazul Florentinei C. au fost declansate la data de 14 iulie 2006, in momentul in care braileanca a fost returnata din Spania, cu o cursa a companiei "Tarom". Politistii de Frontiera bucuresteni au constatat, cu acest prilej, ca pasaportul tinerei avea aplicate 13 stampile de frontiera false: 5 romanesti, una austriaca, 5 unguresti, una spaniola si una franceza. Potrivit anchetatorilor, in anul 2003, braileanca - pe atunci in virsta de 18 ani - a obtinut pasaport, parasind tara pe 19 noiembrie, cu destinatia Spania. Nu se stie cind si cum a revenit in tara, insa pe 16 martie 2004 a parasit din nou, legal, Romania. Stiind ca dreptul de sedere pe teritoriul altui stat nu putea depasi 90 de zile, pe 23 iunie 2004, Florentina G. s-a prezentat la "Pasapoarte" (Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanei Braila) declarind in fals ca a pierdut pasaportul si solicitind eliberarea unui nou document. In realitate, ea si-a pastrat ambele pasapoarte, ca sa le foloseasca alternativ pe amindoua.
Asa stind lucrurile, pe 19 iulie 2004, invinuita a iesit din tara, revenind cu acelasi pasaport, pe 18 octombrie acelasi an. Citeva zile mai tirziu, ea a plecat din nou in Spania, insa a fost returnata la scurt timp, pe data de 23 octombrie 2004. Intrucit avea interdictie pe pasaport, braileanca s-a decis sa-l foloseasca pe cel vechi, declarat pierdut, ca sa poata ajunge in Spania. De data aceasta, ea a calatorit cu o cursa a companiei "Tarom", intorcindu-se in Romania pe 13 februarie 2005. O luna mai tirziu, folosind de data aceasta celalalt pasaport, Florentina a plecat iarasi in Spania, fiind depistata de autoritati pe 11 iulie 2006 si returnata in tara. Cit timp a stat in Spania, insa, braileanca i-a oferit pasaportul unui spaniol, ca sa-i aplice cele 13 vize false. Motivul: trecusera mai mult de trei luni de sedere legala si tinara spera sa scape, incalcind insa legea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii