Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trecatori tintiti cu pusca de vinatoare

Cu pusca la ochi, tintind trecatorii. Asa a fost surprins de politisti un brailean de 56 de ani, in stare avansata de ebrietate, care statea pe burta, cu arma la ochi, in cartierul de locuinte ANL din apropierea autogarii. Petrica R., care avea autorizatie pentru detinerea armei, fusese dimineata la vinatoare in Insula Mare a Brailei si, cind s-a intors, in drum spre casa, s-a oprit intr-un bar din apropierea autogarii, unde s-a apucat de baut. Incalzit de aburii alcolului, individul a iesit din circiuma, iar cind a ajuns in zona blocurilor ANL, s-a asezat pe burta, intr-un sant si, in pozitie de tragere, se distra luind la ochi trecatorii. Citiva dintre acestia s-au speriat si au anuntat telefonic politia. Oamenii legii au venit in citeva minute, l-au dezarmat pe vinatorul baut si l-au condus la sectie, unde au constatat ca arma cu doua tevi avea cartuse cu alice pe teava. Proba cu etilotestul a indicat o alcoolemie echivalenta cu circa 3 la mie. Asupra barbatului s-au mai gasit 20 de cartuse si o baioneta. Alte doua cartuse fusesera folosite, cel mai probabil, la vinatoarea de dimineata. Oricum, vinatorul nu-si mai amintea unde le-a tras.
Odata ajuns la sediul Politiei, barbatul a dat o adevarata reprezentatie, oamenii legii intelegindu-se greu cu el.
“Deci, mergeam spre casa. Da, de fapt, eram pe burta, in sant... Ce faceam acolo?! Imi vedeam de treaba mea! Da, eram pe burta mea. Aveam arma asupra mea... De ce nu am dus-o acasa, inainte sa ma apuc de bautura?! Pai, mai aveam pina acasa vreo 200 de metri...”, a explicat el. Pus in fata paharului mirosind a alcool, gasit de politisti in rucsacul sau, barbatul a comentat:
“Da, am un pahar. Miroase a bauturi alcoolice. Si ce daca miroase?
Am baut cu acest pahar? Unde am baut? Ce importanta are?”.
Individul nu-si mai amintea exact nici daca pusca era incarcata, cind tintea oamenii pe strada: “Daca au fost cartuse in arma, in momentul in care am fost depistat?! Poate... Mai baieti, stiti ceva, eu pot sa spun da sau nu. Si daca au fost, si daca n-au fost, nu are importanta. Vreti sa negociem?”.
Subcomisarul Horia Cioranu, seful Biroului Arme si Munitii, din cadrul IJP Braila, ne-a declarat: “Persoana in cauza, care era in stare avansata de ebrietate, purta asupra sa o arma de vinatoare cu alice, montata si incarcata, fiind gasit in pozitia de tragere, intr-un cartier din municipiu. Barbatul a fost sanctionat contravenetional cu 5.000 RON si i-a fost anulat dreptul de detinere si folosire a armei”.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii