Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trebuie depuse declaratiile informative 392 A, 392 B si 393

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, a caror cifra de afaceri, realizata la finele anului trecut calendaristic, este inferioara sumei de 10.000 de euro, au obligatia sa depuna, pina la data de 25 februarie, declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in 2007. Este vorba despre Declaratia 392 A, care cuprinde livrarile de bunuri si servicii catre persoane inregistrate si persoane neinregistrate in scopuri de TVA.
Totodata, agentii economici impozabili neinregistrati in scopuri de TVA, a caror cifra de afaceri este cuprinsa intre 10.000 si 35.000 de euro, calculata in echivalent lei, au obligatia depunerii declaratiei informative 392 B. Aceasta reprezinta o declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de serviicii si achizitiile efectuate in 2007.
La aceeasi data, persoanele inregistrate in scopuri de TVA, care, in cursul anului precedent au prestat servicii de transport international, vor depune declaratia 393. Este o declaratie informativa privind veniturile obtinute din vinzarea de bilete pentru transportul international de persoane, in care se evidentiaza suma totala a veniturilor obtinute din vinzarea acestor bilete.
Formularele se depun in format electronic la registratura organului fiscal competent sau la posta, prin scrisoare recomandata.
Formatul electronic al declaratiilor se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor, la adresa www.mfinante.ro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii