Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Trebuia sa fac diferenta intre a vrea si a putea"

Antrenorul-jucator al echipei FC Vaslui, Dorinel Munteanu, a explicat, joi, intr-o conferinta de presa, motivele retragerii sale din reprezentativa Romaniei, precizind ca trebuia sa faca diferenta intre "a vrea si a putea" si ca nu a fost influentat de Victor Piturca sau Adrian Porumboiu.
"Orice inceput are si un sfirst, ca si jucator. Este un moment greu, trebuia sa iau aceasta decizie odata si odata. Imi amintesc de prima mea selectionare pentru meciul cu Norvegia din '91, a 100-a selectie in 2001 si cea de-a 134-a, care a fost recent. Ma incearca un sentiment confuz si nu stiu daca sa ma bucur sau sa fiu trist. Trebuia sa fac diferenta intre a vrea si a putea. Trebuie sa multumesc echipei nationale, mi-a oferit momente de bucurie, fericire, pentru ca majoritatea anilor i-am trait in fotbal si m-am daruit acestui sport. Dar trebuia sa fac o diferenta intre munca mea la club, ca antrenor si jucator si echipa nationala si nu puteam ca la o virsta asa frumoasa, la 40 de ani, sa fac fata pe toate fronturile", a spus Munteanu, care a mentionat ca nu se retrage definitiv ca jucator, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Munteanu a subliniat ca in cariera sa de jucator cel mai mult a contat familia, care a fost sincera cu el si "cel mai infocat suporter". "A contrat foarte mult familia, pentru ca au fost si momente mai dificile si in viata conteaza foarte mult sprijinul celor dragi. Multumesc si antrenorilor care au stiut sa descopere tot ce am in mine mai frumos pentru fotbal. M-au intarit in momente de criza, multumesc si presei care m-a tinut cu picioarele pe pamint, iar acum lui Piturca, care m-a apreciat ca randament si nu ca virsta. Este un moment nedorit, pentru ca fizic puteam sa fac fata. Singurul vinovat este fotbalul pentru ca eu aici la Vaslui vreau sa fac performanta iar acest lucru cel putin pentru mine nu se poate face cu jumatati de masura. Nu a avut influente nici Porumboiu (n.r. - finantatorul FC Vaslui) si nici Piturca asupra deciziei mele si nu vreau sa se faca speculatii in privinta aceasta", a explicat Dorinel Munteanu.
Tehnicianul a precizat ca intre el si fostii sai colegi din echipa nationala nu a existat "un duel" pentru stabilirea de recorduri. "Nu a fost nici un duel intre mine si fostii colegi, cum ar fi Hagi, si nici pentru a bate recorduri la echipa nationala. Pur si simplu s-a intimplat si pot sa spun ca a fost o intimplare fericita (n.r. - faptul ca detine recordul celor mai multe selectii in nationala Romaniei). Sint convins ca la baza selectiilor mele la echipa nationala au fost prestatiile mele", a spus el.
Munteanu a afirmat ca decizia sa de a se retrage din nationala este irevocabila. "Este irevocabila decizia mea, nu ma intorc asupra hotaririi luate si virsta si problemele in cariera de antrenor m-au determinat sa iau aceasta decizie. Campionatul European este destul de departe pentru mine, desi ne-am calificat. Nu pot sa ma gindesc la ceva care va fi pentru 7-8 luni de zile", a declarat antrenorul-jucator.
Dorinel Munteanu a mentionat ca cel putin in acest sezon nu se va retrage din activitatea de jucator la FC Vaslui. "Am de atins un obiectiv, de calificare intr-o cupa europeana. Daca ne calificam, probabil ma voi gindi ce fac mai departe", a adaugat el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii