Mergi la conţinutul principal

Transport public în comun la Ianca! Primăria cumpără patru autobuze hibrid

• o licitație de circa 6 milioane lei este în derulare pentru achiziționarea a două autobuze cu tip diesel/electric cu o capacitate de 40 locuri și alte două cu o capacitate de 50 locuri • în prezent, Ianca dispune doar de transport școlar destinat elevilor, iar prin acest proiect, finanțat din fonduri europene, vor putea folosi mijloacele de transport în comun toți locuitorii din oraș și localitățile Târlele Filiului, Oprișănești, Gara Ianca, Perișoru, Plopu și Berlești

 

Promis în urmă cu trei ani, transportul public în comun urmează să devină realitate la Ianca! Recent, Primăria Orașului Ianca a lansat o licitație publică pentru achiziționarea a patru autobuze hibride de tip diesel/electric, valoarea contractului fiind de 5.984.800 lei.

Potrivit anunțului din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), se vor cumpăra două autobuze tip I cu o capacitate totală de 40 persoane (din care 26 plus 1 locuri pe scaune și 14 locuri în picioare) și două autobuze tip II cu o capacitate totală de 50 persoane (din care 31 plus 1 locuri pe scaune și 19 locuri în picioare). Ofertele de depun până pe 9 februarie 2023, iar livrarea autobuzelor se va face în maxim șapte luni de la data emiterii comenzii către autoritatea contractantă.

Achiziționarea celor patru autobuze hibride de tip diesel/electric face parte din proiectul ”Transport public urban modern în Orașul Ianca”, în valoare totală de 23.039.923 lei, finanțat prin Programul Operațional Regional. Printre obiectivele proiectului se numără înființarea a patru trasee de transport în comun care să deservească toate localitățiile aflate în administrarea orașului Ianca: localitățile Târlele Filiului, Oprișănești, Gara Ianca, Perișoru, Plopu, Berlești și orașul Ianca. Iată și care sunt cele patru trasee: Ianca – Berlești, Ianca -Tarlele Filiu, Ianca- Gara-Oprișenești Ianca intern.

De asemenea, în cadrul proiectului sunt prevăzute și alte lucrări, cum ar fi amenajarea unui terminal (locul de parcare și pornire în cursă), înființarea de 39 stații de autobuz pentru așteptare și adăpost călători, înființarea de locuri de parcare auto (288 locuri) în zona stațiilor de autobuz sau a stațiilor CF, înființarea de piste de biciclete și locuri de parcare pentru biciclete, dar și introducerea de sisteme de informare a pasagerilor și e-ticketing. Tot în acest proiect sunt prevăzute și lucrări de intervenție la carosabilul străzilor pe care vor circula autobuzele.

În prezent, orașul Ianca dispune doar de transport școlar destinat elevilor, asigurat de Primărie, excepție făcând zilele de târg (marțea și vinerea), când se asigură transportul locuitorilor din Târlele Filiului și din Berlești către Ianca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro