Mergi la conţinutul principal

Transport agabaritic, Brăila – Spiru Haret

Un transport agabaritic a suscitat, recent,  curiozitatea trecătorilor, care au văzut cum mastodontul care căra un transformator electric de mari dimensiuni își croia, încet dar sigur, drum printre obstacolele ieșite în cale. Pe firul evenimentului, mai întâi uimirea locuitorilor din cartierul Vidin, aceștia apreciind nu doar dexteritatea prin care erau ridicate și protejate rețelele electrice, dar și cablurile diverse atârnate de stâlpi. Impresionau mărimea trailerului, dar și cea a transformatorului electric care trebuia să ajungă la Spiru Haret, fiind destinat îmbunătățirii sistemului de irigat din zonă.

Amănunte despre importanța transformatorului și complexitatea întregii operațiuni am aflat de la ing. Mihaela Bordei, directorul ANIF Brăila. “În primul rând vreau să mulțumesc ing. Ștefan Rădulescu (directorul SDEE Brăila) dar și firmei specializate de transport, pentru promptitudinea și profesionalismul cu care au acționat meseriașii și specialiștii din subordine. Deoarece, spre a nu stânjeni prea mult aprovizionarea cu apă de irigat pentru 200.000 hectare, în plină secetă, a fost nevoie să se lucreze și noaptea, la lumina farurilor. Revenind la utilajele necesare transportului unui trasformator de 25.000 Kw, înalt de 5-6 metri și în greutate de 50 de tone, a fost necesară o macara, și  ea impresionantă: 150 tone forță și având, pentru stabilitate, 4 contragreutăți a câte 15 tone fiecare. Dar, printr-o organizare ca la carte, cu eforturi conjugate, incluzând și personalul ANIF, s-a reușit reluarea operativă a alimentării cu energie electrică în zona Spiru Haret. Unde urmează să se aducă încă trei transformatoare noi, câte unul pentru IM Gheorghiu, Spiru Haret și SRPA Lacu Rezi”.

Pentru reușita acțiunii, un sprijin serios și oportun a venit din partea lui Cornel Popa, directorul general ANIF București, mereu receptiv la problemele ANIF Brăila. Nu în ultimul rând, o implicare importantă a avut-o și Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila, acesta asigurând operațiunea prin găsirea unei firme de transport.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro