Mergi la conţinutul principal

Traian Jipa, directorul Poliţiei Locale, a ieşit la pensie

• statutul de pensionar l-a dobândit la data de 1 martie • Jipa, care conduce de mai bine de 10 ani Poliţia Locală Brăila, s-a pensionat la termen, după ce a împlinit vârsta legală de 65 de ani • deocamdată, funcţia de director al instituţiei este ocupată interimar de Georgică Tănase, fostul şef al Compartimentului Ordine Publică • Tănase spune că va participa la concursul pentru ocuparea oficială a postului 

 

După mai bine de 10 ani în fruntea Poliţiei Locale, Traian Jipa a ieşit la pensie, lăsând vacant postul de director general, din data de 1 martie a.c. În prezent, interimatul la conducerea instituţiei este asigurat de Georgică Tănase, fostul şef al Compartimentului de Ordine Publică. Tănase este cel care a preluat, tot intermediar, funcţia de director adjunct al Poliţiei Locale Brăila, în toamna anului trecut, după scandalul în urma căruia cel care ocupase până atunci acel post, Dumitru Hahui, a fost nevoit să deminsioneze. Reamintim că demisia lui Hahui a intervenit după ce pe internet au început să circule fotografii din care reieşea că acesta îşi punea subalternii să îi spele maşina, în timpul orelor de program.

Georgică Tănase ne-a declarat că intenţionază să candideze la concursul care va fi organizat pentru ocuparea oficială a funcţiei de director. Nu se ştie când va avea loc acest concurs, de organizarea căruia se ocupă, conform legii, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Deocamdată, ieri, încă mai era aşteptat din partea ANFP avizul de confirmare a lui Tănase în postura de director interimar al Poliţiei Locale Brăila.

Primarul Marian Dragomir ne-a declarat că nu ştie deocamdată pe altcineva care ar vrea să candideze, alături de Georgică Tănase, pentru postul de director al Poliţiei Locale Brăila. “Probabil va dura câteva luni până când se va organiza concursul. Totul depinde de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Aşteptăm din partea acestei instituţii avizul care să confirme numirea în postura de interimar a lui Georgică Tănase”, ne-a spus edilul-şef.

Traian Jipa a împlinit de curând 65 de ani. Acesta ocupa funcţia de director al Poliţiei Locale încă din perioada 2005 - 2006, de pe vremea fostului primar Constantin Cibu, când instituţia se formase recent, prin reorganizarea fostului Corp al Gardienilor Publici, şi se numea Poliţia Comunitară. Jipa, fost chestor în cadrul Poliţiei Române, a fost cooptat să preia Poliţia Comunitară Brăila după ce s-a pensionat anticipat din cadrul Ministerului de Interne. De la bun început, acesta l-a avut ca adjunct pe Dumitru Hahui care, de asemenea, provenea din cadrul Poliţiei Române.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro