Mergi la conţinutul principal

Traficul auto, interzis din nou pe șantierul de pe Calea Galați

• restricțiile intră în vigoare de luni, 28 august, și vor fi valabile până pe 31 octombrie • măsura, luată în contextul în care se vor relua lucrările de reabilitare a tronsonului cuprins între bulevardul Independenței și bulevardul Dorobanților • șantierul a fost blocat timp de câteva săptămâni din cauza unor conducte vechi descoperite după începerea săpăturilor • acestea nu figurau în arhivele companiilor de apă, canalizare sau gaze

 

Odată cu reluarea lucrărilor pe șantierul deschis pe Calea Galați, pe tronsonul Bulevardul Dorobanților - Bulevardul Independeței, traficul auto se va închide complet, începând de luni, 28 august, după cum ne-a precizat primarul Marian Dragomir. Restricțiile vor fi valabile până în data de 31 octombrie a.c. ”Se va putea tranzita în continuare Calea Galați pe străzile cu care se intersectează, urmând ca intersecțiile respective să se închidă etapizat în funcție de situația din teren”, a punctat Poliția Rutieră

După cum v-am mai informat, lucrările de pe Calea Galați au fost oprite temporar după ce constructorul a constatat că în subteranul străzii se află conducte de canalizare, apă sau gaze care nu figurau în arhivele ce au stat la baza întocmirii proiectului tehnic. Din cauza acestor conducte vechi, a trebuit să fie modificat proiectul inițial, așa încât traseul noilor conducte să nu interfereze cu acestea. Primarul Marian Dragomir ne-a declarat că problema a fost parțial rezolvată, în sensul că s-a găsit un nou traseu, așa încât să poată fi reluate lucrările. ”Rămâne de văzut ce se va găsi în continuare, odată cu înaintarea săpăturilor. E posibil să dăm de alte țevi despre ale căror existență nu se știa, iar asta ar putea cauza noi întârzieri”, ne-a declarat edilul-șef. Oricum, este puțin probabil ca termenul de finalizare a lucrărilor, prevăzut pentru luna decembrie a.c., să poată fi respectat, date fiind cele câteva săptămâni de pauză din lunile iulie și august. Dacă vor interveni și alte amânări, lucrările vor fi finalizate, în cel mai optimist caz, în primăvara sau vara anului viitor.

Reamintim că, pentru execuția lucrărilor aferente de pe Calea Galați, Primăria Municipiului Brăila a încheiat contractul de proiectare cu S.C Peiesi SRL și contractul de  lucrări cu Asocierea SC Tancrad SRL – SC Oldroad Construct SRL după finalizarea licitațiilor publice în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Investiția se ridică la 43,9 milioane de lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro