Mergi la conţinutul principal

Traficantii miliardari

Locatari intr-o casa a DSP-ului de pe strada Rahovei, dar cu "spirit intreprinzator", Cerbu Alexandru, zis "Seba", 36 de ani si Marian Alexandru, 39 de ani, indivizi aflati mai multa vreme in vizorul anchetatorilor, sint campioni in ceea ce priveste veniturile realizate din traficul de persoane si exploatare sexuala. In perioada 2004 - 2008, fratii proxeneti au scos intre 700 si 135.000 de euro de la opt tinere pe care le-au ademenit, le-au convins sau le-au obligat sa se prostitueze in cluburile din Madrid, Granada, Barcelona ori Santa Fe, totalizind 205.700 de euro. Cistigurile obtinute au fost, insa, mult mai mari, intrucit, de multe ori, spun anchetatorii, traficantii mergeau personal in Spania si luau banii, fara a mai folosi serviciile de transfer gen "Western Union". Politia a pus deja sechestru pe trei imobile cumparate pe bani "murdari" si a confiscat mai multe bunuri, in conditiile in care unul dintre "pesti" nu a avut niciodata un loc de munca si, cu toate acestea, traia ca un "bogatas". Ca sa-i poata dibui pe traficanti, oamenii legii le-au ascultat telefoanele si au audiat un martor a carui identitate este protejata, "Petrache Cerasela".

Numai la hotelul "Mirador" se prostituau peste 100 de tinere

Steluta M. a fost concubina lui Marian Alexandru din anul 2003. Intrucit avea un copil minor in intretinere si traia in saracie, ea s-a lasat convinsa sa plece in Spania, "la produs". Asa se face ca pe 2 iunie 2004, tinara a ajuns in Spania, fiind asteptata de alte doua "tirfe", "Vicky" si "Nicoleta", a caror identitate nu a putut fi stabilita. Potrivit anchetatorilor, Steluta s-a cazat la hotelul "Mirador", unde, in acel moment, se prostituau circa 100 de tinere, majoritatea romance, luind numele "de scena", "Patricia". In tot acest timp, a fost sunata de Marian, care-i spunea sa scoata mai multi bani. O luna mai tirziu, Cerbu i-a spus Stelutei sa vina in Granada, ca s-o inscrie la clubul "Don Jose". Acolo mai erau citeva prostituate, care "produceau bani" pentru fratii Alexandru. Proxenetul a cazat-o pe tinara intr-un apartament inchiriat de el in Gohar, o suburbie a Granadei. In acest timp, celalalt, "peste", Marian, o suna intruna, spunindu-i - potrivit declaratiei victimei - "sa cistige mai multi bani, prin relatii sexuale anale si orale". Braileanca a refuzat sa faca acest lucru. Banii obtinuti in "Don Jose" au ajuns la Cerbu, care i-a trimis apoi familiei, la Braila. Dupa cinci luni de concubinaj cu Marian Alexandru, Steluta M. s-a aruncat in bratele unui spaniol, rupind orice legatura cu traficantii. Tinara le-a spus anchetatorilor ca a acceptat sa se prostitueze pentru ca i se promisese un apartament, acesta urmind sa revina, la majorat, fiului ei.
Constanta C. a practicat prostitutia pentru fratii Alexandru circa un an si jumatate, obtinind, spun anchetatorii, in jur de 135.000 de euro. Tinara a devenit concubina lui "Seba" in vara lui 2004. Dupa obicei, acesta i-a spus sa plece in Spania, iar cu banii obtinuti sa cumpere impreuna o casa. A fost cazata in apartamentul din Gohar si, dupa doua zile, i s-a spus verde-n fata ca "singura posibilitate de a cistiga bani e sa practice prostitutia intr-un club de noapte". Constanta a fost tirfa fratilor Alexandru pina in toamna lui 2005, la clubul "Still Quatro" din Santa Fe, cistigind, in medie, cite 250 de euro pe noapte. In fiece dimineata, Cerbu lua banii si apoi trimitea din ei rudelor, la Braila. Potrivit acuzarii, "cu banii obtinuti de victima, la care s-au adaugat alte sume obtinute in acelasi mod de alte tinere care practicau prostitutia pentru cei doi inculpati, Alexandru Marian a achizitionat 3 imobile pe numele sau, nicidecum pe numele vicitmei".

Cind a ramas insarcinata, s-au debarasat de ea

Madalina Florentina S. a fost, la rindul ei, convinsa sa plece "la munca" in Spania, mai ales ca avea un copilas de crescut. Cerbu i-a promis ca o va ajuta sa munceasca "intr-un bar" si ca, "daca va fi fata ascultatoare, va cistiga multi bani". De fapt, in februarie 2005, cind tinara a ajuns in Granada, "pestele" i-a spus fara ocolisuri ca va lucra intr-un bar de noapte. Cind Madalina a protestat, i s-a spus ca datoreaza 3.000 de euro, pretul acceptarii ei la clubul "Don Jose", apoi si la "Pepe". Injurata si batuta frecvent de catre Cerbu Alexandru, victima a fost silita sa-i faca pe plac, obtinind, in 8 luni, suma de 9.000 de euo, insusita in totalitate de catre proxenet. "Sclava" nu avea voie nici macar sa-si contacteze familia. Abia in vara lui 2005, Cerbu i-a spus Madalinei ca "nu-l mai intereseaza persoana ei", pentru ca nu mai scotea bani suficienti. De fapt, tinara era insarcinata in luna a sasea si nu mai putea face sex. Ea a plecat in localitatea Albasette si, de acolo, a revenit in tara. In prezent, Madalina Florentina S. solicita 9.000 de lei daune morale de la Cerbu Alexandru.
Valentina S. a locuit in acelasi imobil cu proxenetii, respectiv casa DSP de pe strada Rahovei. Stia ca Aurelia I., concubina lui Cerbu, ii trimite bani acestuia si s-a decis sa mearga si ea in Spania, avind doi minori in intretinere. In noiembrie 2005, Valentina a ajuns in Barcelona si, la fel ca si celelalte brailence, a fost cazata intr-un apartament inchiriat. Timp de citeva zile, femeia a incercat sa-si gaseasca de lucru si, neavind ce face, a acceptat "oferta" lui Cerbu, aceea de a "munci" in clubul "El Patio". A scos intre 30 si 150 de euro pe noapte dar, dupa ce i-a dat 700 de euro proxenetului, a refuzat sa-i mai fie subordonata. Cind "pestele" a insistat, femeia l-a amenintat ca-l denunta autoritatilor, astfel ca a fost lasata in pace.
Marilena Gabi B. a devenit concubina lui Marian Alexandru in primavara lui 2006 si i s-a spus ca "traditia familiei este ca femeile sa plece in Spania", unde va cistiga bani frumosi ca "dama de companie". Asa se face ca, in august acelasi an, aceasta a ajuns in clubul "Barby" din Madrid, unde s-a prostituat impreuna cu o alta tirfa de-a fratilor Alexandru. Oamenii legii spun ca Marilena le-a trimis acestora circa 30.000 de euro, in 7-8 luni, "lucrind" in cluburile "Joe" si "Barby" din Madrid si "Riviera" din Barcelona. Marian i-a spus ca vor deschide impreuna un service auto sau o spalatorie auto (!). In realitate, cu banii trimisi, a platit un credit la BCR, a achitat avansul pentru imobilul din Plevnei 229 si a cumparat un autoturism "Seat Toledo". Acelasi individ a mai pacalit-o pe Ana-Daniela P. careia i-a spus ca vor deschide impreuna o frizerie (!) si-si vor cumpara un apartament. In 2005, tinara i-a trimis, oficial, proxenetului, suma de 6.477 de euro, pina sa-si dea seama ca a fost "trasa in piept". Oamenii legii au mai identificat inca doua femei care au practicat prostitutia pentru fratii Cerbu si Marian Alexandru, Aurelia I. si Steluta Geanina V. Acest lucru rezulta, in primul rind, din declaratiile celorlalte prostituate si din inregistrarile convorbirilor telefonice purtate de cei doi traficanti de carne vie. Cele doua s-au prostituat pina anul acesta, cind fratii Alexandru au fost arestati. Din actele de transfer depuse la dosar rezulta ca Aurelia I. a trimis familiei Alexandru 18.515 euro, iar Steluta Geanina V. suma de 5.320 de euro. Sumele sint, insa, departe de realitate, intrucit in cele mai multe cazuri, Cerbu mergea personal in Spania si ridica banii obtinuti din prostitutie.
De mare ajutor pentru anchetatori a fost martorul sub acoperire "Petrache Cerasela", care a confirmat faptul ca "pestii" initiau relatii de concubinaj cu tinere sarace sau provenite din familii dezmembrate, reusind apoi, prin diverse metode, sa le convinga sa se prostitueze. Inregistrarile convorbirilor telefonice, atasate, de asemenea, la dosar, confirma faptul ca fratii Alexandru au racolat si au traficat persoane in vederea prostitutiei. Iata un fragment de conversatie: "Trebuia sa am cei mai multi bani io acum-asa. Iti dai seama ca am trei femei: pe Violeta, pe Stela si pe Aurelia..." ii spunea, pe 11 aprilie 2008, "Seba" fratelui sau.
Anchetatorii mai spun ca, atunci cind nu mai aveau bani, fratii amanetau aurul din casa, si acela obtinut necinstit. Asa se face ca, la perchezitie, politistii au gasit la domiciliile inculpatilor 23 de contracte de amanet. Aurul, precum si un televizor LCD achizitionat din Spania, au fost deja confiscate. Fratii Cerbu si Marian Alexandru au fost arestati preventiv in vara acestui an, fiind ulterior cercetati si trimisi in judecata, pentru faptele de mai sus.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu