Mergi la conţinutul principal

Trafic de coșmar pe Șos. Râmnicu Sărat

* Șos. Râmnicu Sărat preia, în prezent, circulația și de pe Șos. Baldovinești și de pe Str. Cazasului, iar la orele de vârf ambuteiajele se țin lanț * reprezentanții Primăriei explică de ce se toarnă din nou asfalt pe strada din Lacu Dulce care fusese reparată cu covor asfaltic în urmă cu doar câțiva ani, și dau asigurări că lucrările se vor finaliza în curând * dacă nu se strica vremea, existau șanse ca strada să fie redeschisă cel târziu săptămâna viitoare

 

 

 

Închiderea străzii Cazasului, din Lacu Dulce, pentru asfaltare, a îngreunat și mai tare traficul de pe Șos. Râmnicu Sărat, care deja era foarte aglomerată după ce a preluat și fluxul de mașini de pe Șos. Baldovinești, intrată, de asemenea, în reabilitare din luna februarie a acestui an. La orele de vârf, șoferii trebuie să aibă nervi de oțel ca să facă față ambuteiajelor ce se țin lanț pe artera superaglomerată. Evident, mulți acuză autoritățile locale că a închis simultan două străzi foarte importante pentru fluența traficului - Șos. Baldovinești preia mașinile ce circulă înspre/dinspre cartierul Vidin sau localitățile Baldovinești, Vădeni și chiar Galați, în timp ce Str. Cazasului reprezintă o rută importantă între Șoseaua de Centură, respectiv Șos. Râmnicu Sărat, și cartierul Obor sau Șoseaua Națională Veche, spre cartierul Radu Negru.

Totuși, dacă șantierul de pe Șos. Baldovinești, care este un proiect amplu de modernizare, cu fonduri europene, va mai dura cu siguranță câteva luni de zile, lucrările de pe Str. Cazasului ar trebui să se finalizeze în zilele următoare. Viceprimarul Alexandru Jantea ne-a declarat, luni, 3 aprilie, că, în principiu, asfaltarea de pe Cazasului ar trebui să fie gata săptămâna aceasta, cel târziu săptămâna viitoare. Numai că, între timp, vremea s-a stricat, și se anunță ploi toată săptămâna, fiind posibil să plouă și după Florii. În concluzie, cel mai probabil, asfaltarea va fi gata abia după Paște. Mulți dintre cei care se văd blocați în trafic se întreabă, totuși, de ce este nevoie să se mai toarne încă o dată covor asfaltic pe Str. Cazasului, din moment ce aceasta a mai fost asfaltată recent, în urmă cu circa 2 -3 ani. Întrebat de reporterul nostru despre acest aspect, viceprimarul Jantea ne-a declarat că asfaltarea de pe Cazasului s-a făcut în 2018, lucrarea de atunci - executată de firma ”Tancrad” Galați - fiind una provizorie, în contextul în care carosabilul acestei străzi intens circulate era foarte degradat la momentul respectiv. ”Strada Cazasului a fost reparată în regim provizoriu, în 2018, deoarece nu prezenta siguranță pentru trafic, urmând ca aceasta să fie asfaltată definitiv în cadrul proiectului de modernizare a tuturor străzilor din cartierul Lacu Dulce. În momentul de față este ultima stradă din Lacu Dulce care a mai rămas de asfaltat în proiectul respectiv. A rămas la urmă deoarece a fost nevoie de anumite intervenții la branșamentele de apă-canal, ca să nu mai fie nevoie de săpături după turnarea ultimului strat de asfalt. La fel s-a procedat și pe alte străzi prinse în proiectul de modernizare. Cazasului va fi finalizată săptămâna aceasta, cel târziu săptămâna viitoare”, ne-a spus viceprimarul Jantea, luni, când încă era vreme însorită și se putea lucra pe șantier.

 

Modernizarea străzilor din Lacu Dulce, un proiect cu ghinion

Pentru o mai mare acuratețe trebuie precizat, totuși, că pe Str. Cazasului s-a turnat covor asfaltic în toamna anului 2019, nu în 2018, cotidianul nostru publicând un articol pe această temă la vremea respectivă. Atunci, voci din opoziția politică criticau Primăria că asfaltul a fost pus direct peste piatra cubică cu care era pavat carosabilul, fără a se interveni și asupra fundației străzii. Asta în contextul în care deja era în derulare un proiect de modernizare a străzilor din întregul cartier, proiect câștigat la licitație de alte firme decât Tancrad. Numai că, așa cum cotidianul nostru vă informa la vremea respectivă, asocierea de firme bucureștene - “Hidro Salt B 92” și “Build Way Design” - care câștigase, în 2018, contractul pentru modernizarea străzilor din Lacu Dulce, nu își respectase obligațiile. Practic, până în toamna anului 2019 firmele respective nu făcuseră aproape nimic, iar Primăria deja punea problema rezilierii contractului. În acest context, s-a luat decizia asfaltării străzii Cazasului, care era plină de gropi și reprezenta un adevărat coșmar pentru șoferii care o tranzitau. Reprezentanții Primăriei explicau la vremea respectivă că asfaltarea este făcută cu bani de la bugetul local și că investiția va fi recuperată prin executarea silită a firmelor bucureștene care nu și-au făcut treaba. Ulterior, contractul cu firmele respective a fost reziliat, iar în vara anului 2020 proiectul a fost câștigat la licitație de firma Micatis Brăila, care avea de modernizat 33 de străzi din Lacu Dulce, în lungime totală de 9,8 km, contra sumei licitate de 14.645.080,00 lei fără TVA, din care proiectare - 272.000 lei, iar execuție lucrări - 14.373.080 lei. Lucrările ar fi trebuit să fie gata până la finele anului 2021, însă șantierul s-a „întins” până acum, în primăvara anului 2023, când, în sfârșit, se asfaltează, mai exact se reasfaltează, ultima stradă, respectiv Cazasului, cu toate neajunsurile cauzate în trafic de suprapunererea cu celălalt șantier, de pe Șos. Baldovinești...

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro