Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trafic cu vize la consulatul francez de la Moscova

Consulatul francez de la Moscova a descoperit ca cel putin trei dintre angajatii sai faceau trafic cu vize, a anuntat, marti, o sursa diplomatica, citata de AFP.
Cei trei agenti "primeau bani" pentru a reduce termenul emiterii vizelor, procedura care dureaza din ce in ce mai mult in Rusia, din cauza numarului mare de solicitari, a afirmat sursa citata.
Suma pe care o cereau depasea de cinci pina la zece ori pretul pentru eliberarea vizei, care este de 60 de euro, potrivit unei surse diplomatice franceze.
Ambasada Frantei a refuzat sa comenteze oficial aceste informatii.
"Consulatul le-a cerut celor trei sa-si dea demisia deoarece exista suspiciuni de coruptie la adresa lor", a precizat sursa citata, continuind ca o "ancheta interna este in curs de desfasurare".
"Nu stim citi agenti sint implicati", a cotinuat sursa.
In Rusia, termenul pentru obtinerea unei vize de la consulatul francez este de doua-trei saptamini. In 2005, numarul vizelor eliberate a fost de 272.000, cu zece la suta mai mare decit in 2004 si de doua ori mai mare decit in 2000.
Serviciile consulare "nu mai pot face fata" acestei "cresteri exceponentiale", iar Parisul analizeaza masurile necesare reglementarii situatiei.
Franta este statul care a elibererat cele mai multe vize in Rusia, in 2005.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii