Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Traditii si obiceiuri de Ziua Nationala, in comuna Gemenele

Comuna Gemenele transforma sfirsitul acestei saptamini intr-o adevarata sarbatoare populara. Simbata, de Ziua Nationala a Romaniei, Scoala cu clasele I-VIII Gemenele organizeaza prima editie a Festivalului - Concurs Interjudetean de Folclor si Obiceiuri Traditionale "La Portile Dorului", adresat elevilor din clasele I-IV. Evenimentul face parte din proiectul "Traditie si modernitate in satul meu european", cistigat anul acesta prin competitia din Programul de Granturi pentru Dezvoltare Scolara. Incepind cu ora 10.00, pe scena Caminului cultural se vor reuni noua ansambluri folclorice din Vrancea, Tulcea si Braila care vor cinta, dansa si prezenta datini si obiceiuri din satele lor. Concursul cuprinde mai multe sectiuni obligatorii: 2 solisti de muzica populara, dintre care unul din clasele I-II si unul din clasele III-IV, grup folcloric, dansuri populare si obiceiuri traditionale. Evolutiile concurentilor vor fi apreciate de un juriu format din Dorin Sipos, inspector scolar de specialitate, Doinita Radoi , profesor, Vasile Lipan, instructor de dansuri populare la Palatul Copiilor si Elevilor Braila si Vasile Burlacu, directorul Casei de Cultura Tecuci. In calitate de invitati vor fi prezenti elevi si cadre didactice de la scoli din municipiul Braila, precum si oficialitati.
Organizatoarele festivalului, invatatoarele Zenovia Mocanu si Valerica Mihoci, ne-au declarat ca festivalul urmareste valorificarea folclorului local autentic, a ritualurilor traditionale practicate in trecut sau existente si in prezent in viata comunitatii, precum si
descoperirea si promovarea unor talente tinere. In cadrul galei se vor acorda Marele Premiu si trofeul festivalului, in valoare de 500 lei, premiul I - 400 lei, premiul II - 300 lei si premiul III - 200 lei. Pe linga acestea, concurentii vor primi si doua mentiuni a cite 150 lei fiecare, iar premii de cite 100 de lei se vor acorda pentru originalitate, tinuta scenica si calitate interpretativa. Sponsorii festivalului sint Primaria locala, Sindicatul Invatamint Braila, Scoala cu clasele I-VIII Gemenele si societatea comerciala BGD. Parteneri in proiect sint Centrul de Creatie Braila si Primaria Gemenele.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii