Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toti sindicalistii braileni vor participa la Pichetarea Prefecturii

La miscarea de protest anuntata pentru astazi, organizata de confederatia "Cartel ALFA", vor participa si reprezentanti din partea celorlalte organizatii locale ale confederatiilor sindicale. Astfel, conducerile Uniunii Judetene CNSLR Fratia, Blocul National Sindical, CSDR si "Meridian" si-au declarat solidaritatea si disponibilitatea de a participa activ la pichetarea de astazi, considerind ca subiectele abordate de colegii din "Cartel Alfa" sint de actualitate si afecteaza toti brailenii, indiferent de apartenenta sindicala. Asa incit, numarul participantilor la miscarea de protest s-a triplat, de la 50 protestatari, cit anuntase initial organizatorul ca va aduce in Piata Independentei, la 150 de persoane. "Ne exprimam profunda ingrijorare cu privire la continua degradare a conditiilor de viata a celor ce traiesc si muncesc in judetul Braila, determinate de politica de preturi promovata de Guvernul Romaniei. Daca politica este de a alinia preturile la cele din Uniunea Europeana ni se pare normal ca si politica in privinta salarizarii si pensiilor sa fie in acelasi sens", ne-a declarat presedintele Uniunii Judetene CNSLR Fratia, Valeriu Partene, punct de vedere sustinut si de omologii din BNS si CSDR.
Sindicalistii apreciaza ca aplicarea politicii de preturi la utilitati atit in cazul consumatorului industrial, cit si al populatiei va induce efecte dezastruoase: "falimentarea industriei de prelucrare a gazului natural si desfiintarea a 10.000 de locuri de munca In regiuni preponderent monoindustriale, aparitia unor probleme In lant asupra Intregului ansamblu economic determinate de oprirea combinatelor chimice, cresterea pretului la energia electrica, In conditiile In care, la ora actuala, "Termoelectrica", furnizorul a 77% din energia electrica a Romaniei, utilizeaza si gazul ca materie prima si, nu in ultimul rind, majorarea pretului la energia termica, in conditiile in care la producerea energiei termice se foloseste gazul metan".
Respectarea calendarului negociat de aliniere a pretului la gaz
natural la tariful de pe piata europeana se traduce astazi In
majorarea de la 110 USD/1000 mc la 288 USD/1000 mc, cu
perspectiva de a se ajunge la 320 USD/1000 de mc In anul 2007.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii