Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Toti copiii din proiect au progresat motric"

Proiectul "Modeleaza-ti trupul si spiritul prin sport", ajuns in cel de-al doilea an, a reusit sa schimbe viata elevilor supraponderali din Scoala "I. L. Caragiale". La proiect participa scoli din Spania, Italia, Bulgaria, Lituania, Polonia si Romania. Coordonatorul proiectului, profesorul de educatie fizica Valeriu Rusu, care s-a intors de curind dintr-o vizita de proiect din Vigo - Spania, a spus ca cel mai important lucru este faptul ca li s-au deschis ochii elevilor si acestia au acceptat sa fie pusi la lucru. "Cea mai mare bucurie a mea a fost faptul ca nici un copil nu a refuzat sa participe la proiect, in primul an, iar acum, in anul al doilea, vor foarte multi sa participe. Mai mult, daca in primul an cei care aveau o greutate normala ii marginalizau pe supraponderali, acum lucreaza impreuna fara sa mai dea o importanta deosebita acestui lucru. Toti copiii din proiect au progresat motric, iar in unele cazuri, respectarea unei diete alimentare a avut rezultate spectaculoase. Alti copii nu vin regulat la intilnirile de la scoala ale proiectului, insa au acasa bicicleta, tin dieta recomandata si s-au trasformat, ceea ce inseamna ca proiectul a dat rezultate", a explicat prof. Valeriu Rusu.
La Vigo au fost vizitate o scoala internationala si Colegiul "Marcote", ambele institutii particulare, care asigura elevilor conditii foarte bune. Cu toate acestea, in privinta claselor si a bazei materiale, profesorul Rusu a remarcat ca nu sint diferente intre scolile bune din Romania si scolile de acolo. Diferentele apareau la numarul de copii din laboratoare, erau maxim 10, existau materiale cu care sa se lucreze concret experimente, si un lucru definitoriu pentru scolile bune, existau uniforme. Numai la scolile de stat, mai sarace, nu aveau copiii uniforme. O alta chestiune interesanta a fost existenta unei ferestre catre coridorul scolii, pe unde directorul sau parintii pot urmari cum se desfasoara ora. Ca produs al proiectului se va realiza revista "Comenius news", care va exista in fiecare scoala implicata, iar la final se va realiza un singur volum cu aceste reviste. In Lituania, se va organiza o sesiune de comunicari stiintifice internationale despre problemelor supraponderalilor, iar profesorul Valeriu Rusu vrea chiar sa infrateasca Scoala "I.L.Caragiale" cu o scoala din Polonia.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii