Mergi la conţinutul principal
Se îngroaşă gluma!

Tot mai multe cazuri de COVID - 19 la Brăila

* ieri au fost raportate 738 de cazuri, cu 44 mai multe decât în ziua precedentă * 274 de pacienţi se aflau internaţi în spital, dintre care 6 erau transferaţi din alte judeţe

 

 

 

În timp ce mulţi oameni iau în râs pandemia de coronavirus şi nu par să mai respecte nici minime reguli pentru limitarea răspândirii infecţiilor, ba chiar devin agresivi dacă le ceri să poarte masca, tot mai mulţi brăileni ajung să umple saloanele de Covid-19 din Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Potrivit raportării Prefecturii, valabile pentru ziua de ieri, 28 iulie, 274 de pacienţi se aflau internaţi în spital, dintre care 6 erau transferaţi din alte judeţe. Oricâte semnale ar lansa autorităţile şi medicii privind măsurile de protecţie de care trebuie să ţinem cont fiecare în parte (distanţare socială, purtarea măştii, igiena mâinilor), adepţii teoriilor conspiraţiei continuă să îi acuze pe reţelele sociale de mesaje mincinoase, să îi înjure şi să îndemne la nerespectarea măsurilor. Iar presa pare să fie “ţinta” favorită a conspiraţioniştilor, la fiecare articol legat de Covid-19 curgând pur şi simplu comentariile pline înjurături şi de acuzaţii nefondate.

În tot acest “război” al celor care conştientizează pericolul virusului SARS-CoV-2 şi cei care îi neagă existenţa tot mai mulţi oameni, de diferite vârste, cu sau fără alte boli asociate ajung să fie diagnosticaţi cu noul coronavirus. Numai ieri, Prefectura a anunţat că au apărut 44 de noi cazuri, numărul total de cazuri de Covid-19 înregistrate de la începutul pandemiei ajungând la 738. Totodată, 20 de persoane au decedat în urma contactării bolii: 14 confirmate în Brăila şi 6 decese fiind al unor pacienţi din alte judeţe transferaţi la Brăila. Dacă situaţia epidemiologică se va menţine pe acest trend ascendant, iar experţii se aşteaptă ca numărul de cazuri să tot crească, autorităţile pot introduce din noi restricţii. Spre exemplu, în Galaţi, acolo unde numărul de cazuri de coronavirus se apropie de 2.000, Prefectura a dispus o serie de noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiei. Începând cu data de 26 iulie s-au închis toate locurile de joacă pentru copiii, atât cele din parcuri, cât şi cele private, şi s-au luat măsuri pentru evitarea aglomeraţiilor în pieţe, fiind introduse circuite separate de intrare şi ieşire.

Restricţiile pot fi însă şi mai severe dacă se va atinge o rată de infectare de 3 cazuri la o mie de locuitori, noua Lege a carantinei permiţând autorităţilor să declare carantină zonală. S-a întâmplat deja acest lucru în mai multe localităţi.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro