Tortul lui Prigoana junior a fost facut de cofetari braileni | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Tortul lui Prigoana junior a fost facut de cofetari braileni

Sotii Prigoana au lasat pe mina maestrilor cofetari de la "Select" una dintre cele mai importante piese din meniul petrecerii de botez a fiului lor, Mihai Maximus. Rezultatul a fost un tort imens, de circa 90 de kilograme, ornat cu migala, care a facut deliciul celor prezenti la petrecere. Reteta aleasa de cei doi cofetari, Tanta Robu si Maria Mihai, a fost tortul "Deliciossa" realizat dintr-un blat cu cacao si miez de nuca, insiropat cu un sirop special din whisky si coniac si umplut cu o crema fina - spuma de ciocolata - cu fulgi de ciocolata si alune de padure. Intregul tort care a avut ca tema de baza caruselul copilariei, a fost invelit cu martipan alb, circa 12 kilograme, iar la realizarea acestuia cofetarii au lucrat timp de o saptamina: fiecare ornament - ursuletii, clovnii, trenuletul, masinutele, figurinele reprezentind personaje din povesti - a fost realizat manual din alte citeva kilograme de martipan importat din Italia prin intermediul unui distribuitor din Constanta. "Inainte de a pleca la Bucuresti cu acest tort, l-am asamblat aici, in laborator ca sa vedem cum arata. Ne-am chinuit mult, dar rezultatul a fost unul spectaculos! In afara de tortul aranjat pe suportul special ales pentru asamblare si care a avut circa 70 de kilograme, am mai realizat inca alte citeva torturi din aceeasi reteta, cu o greutate totala de circa 20 kilograme, ornate sub forma unor cutii de cadouri, astfel incit portiile cerute de organizatori sa ajunga pentru toti invitatii la petrecerea de botez. Asadar, in total au fost aproape 90 de kilograme de tort! Ne-am simtit foarte mindre cind am urmarit comentariile apreciative la posturile TV!", au povestit cei doi maestri cofetari. De asemenea, angajatele cofetariei s-au deplasat special la Bucuresti la hotelul unde a avut loc petrecerea, pentru a reasambla tortul in forma pe care toti am vazut-o la posturile TV care au difuzat stirea legata de botezul lui Prigoana junior. In ceea ce priveste pretul acestui tort, trebuie mentionat ca un kilogram a costat circa 40 de lei, ceea ce inseamna ca pentru cele 90 de kilograme, cit a avut in total comanda, costul final s-a ridicat la aproximativ 3.600 lei.
Patronii cofetariei "Select", sotii Elena si Danut Mihai, au explicat ca sint prieteni de multi ani cu Silviu Prigoana si Adriana Bahmuteanu si ca la cererea celor doua vedete au fost realizate, cu diferite ocazii, mai multe torturi si prajituri. De exemplu, in ultimii ani, la o parte dintre nuntile unde sotii Prigoana au fost nasi sau atunci cind au botezat, torturile si prajiturile tot la cofetaria "Select" au fost realizate, ca si tortul special de ziua Adrianei Bahmuteanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro