Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tony Blair insista asupra "datoriei de a integra" imigrantii

Premierul britanic, Tony Blair, a insistat vineri asupra "datoriei de integrare" a imigrantilor in Marea Britanie, ceea ce reprezinta, in opinia sa, cheia reusitei unei societati multiculturale, transmite AFP.
Blair a facut referire si la problema valului islamic, apreciind ca a cere studentelor musulmane de a-si scoate valul in salile de clasa este o chestiune "de bun simt".
Britanicii trebuie sa celebreze "Marea Britanie multiculturala. Dar, in fata provocarilor pentru valorile noastre, trebuie de asemenea sa reafirmam datoria integrarii, sa subliniem ceea ce avem in comun", a afirmat Blair, in timpul unui discurs sustinut la Downing Street.
El a subliniat necesitatea de a "apara" traditia privind toleranta Regatului Unit. "Trebuie sa fim pregatiti, ca natiune, sa aparam aceasta atitudine, daca este atacata", a adaugat premierul, amintind atentatele de la 7 iulie 2005, care au provocat moartea a 52 de persoane.
Autorii acestora, patru tineri britanici musulmani de origine pakistaneza si jamaicana, nu aveau "valori comune ci valori separate, fundamentate pe o viziune deformata asupra Islamului", a precizat el.
"Dreptul de a fi diferit. Datoria de a se integra. Asta inseamna sa fii britanic. Nici rasistii, nici extremistii nu vor putea distruge acest lucru", a adaugat prim-ministrul.
"Nu dorim propovaduitori ai urii, oricare ar fi rasa sau religia lor", a afirmat acesta.
Atentatele de la 7 iulie au condus la o dezbatere asupra sistemului multicultural din Regatul Unit, cu accent pe integrare, cu respectarea diferentelor religioase si culturale.
In Regatul Unit traiesc aproximativ 1,6 milioane de musulmani, care provin in special din Pakistan si Bangladesh.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii