Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toate Punctele Termice vor fi modernizate in maxim 5 ani

Operatorul local de termoficare si-a propus finalizarea programului de reabilitare si modernizare a punctelor termice si a retelei secundare pina in 2011. Potrivit conducerii directiei Distributie a societatii de termoficare, programul investitional a fost deja lansat, doua Puncte Termice din cartierele Radu Negru si Viziru I fiind deja in plin proces de modernizare urmind a fi automatizate si dotate cu tehnica de ultima generatie, care permite inregistrarea si transmiterea direct catre dispecerat a datelor in format digital receptionate la nivel de punct termic. Directorul acestei directii, Ionel Patrascu, a precizat ca pina in toamna acestui an, ar urma sa se finalizeze lucrarile de modernizare si automatizare pentru 29 de puncte termice din reteaua de termoficare a municipiului, pentru ca in maxim 5 ani toate cele 54 de puncte termice sa treaca prin acest proces. "Mai mult, in programul investitional sint incluse si operatiuni de schimbare a tuturor contorilor de apa calda la nivel de asociatie. Astfel, vor fi montate aparate de masura moderne care permit estimarea automata a consumului de energie termica aferenta prepararii apei calde, spre deosebire de actualele aparate care inregistreaza doar un debit, iar estimarea energiei termice se face prin calcule matematice de specialistii nostri", a punctat Patrascu.
In plus, si retelele secundare ale sistemului, adica tevile de la punctele termice pina la limita de proprietate cu fiecare asociatie de proprietari arondata sistemului centralizat de termoficare, vor fi schimbate urmind a fi inlocuite cu teava preizolata. De asemenea, pentru a reduce cit mai mult timpul in care apa calda ajunge la apartamentele situate la etajele superioare, vor fi reabilitate sistemele de recirculare a apei calde.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii