Toamna se numără olimpicii! 60 de premii şi medalii pentru elevii brăileni | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Toamna se numără olimpicii! 60 de premii şi medalii pentru elevii brăileni

• acesta este bilanţul distincţiilor obţinute de elevii din judeţul nostru la olimpiadele şcolare naţionale şi internaţionale • printre cele mai valoroase se numără cele şapte medalii câştigate la internaţionalele de fizică, astronomie şi astrofizică, informatică şi geografie

 

Anul şcolar 2017-2018 a fost unul bogat în premii şi medalii pentru elevii de gimnaziu şi liceu care au reprezentat judeţul Brăila la olimpiadele şcolare naţionale şi internaţionale. În jur de 60 de distincţii au obţinut elevii noştri la aceste competiţii, conform unui bilanţ realizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila. Iar dacă la naţionale Brăila a fost mereu pe podium, valoarea elevilor noştri s-a văzut cel mai bine la internaţionale. Nu mai puţin de şapte medalii s-au obţinut la concursurile mondiale de fizică, astronomie şi astrofizică, informatică şi geografie!

Astfel, la fizică, Radu Andrei, acum deja absolvent al Colegiului “Bălcescu”, a câştigat un aur la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia (Vietnam) şi încă un aur la Olimpiada Europeană de Fizică (Moscova). Tot cea mai strălucitoare medalie a obţinut-o şi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (Thailanda).

La informatică, Alex Tatomir, absolvent tot al Colegiului “Bălcescu”, a adus trei medalii în anul şcolar precedent: aur la Turneul Internaţional de la Schumen (Bulgaria), aur la Olimpiada Ţărilor din Europa Centrală (Polonia) şi argint la Olimpiada Internaţională de Informatică (Japonia).

Geografia este o altă disiciplină unde s-au obţinut rezultate remarcabile, Alexandru Chivu, elev în clasa a XI-a la “Bălcescu”, câştigând o medalie de argint la Balcaniadă (Iaşi, România).

În ceea ce priveşte olimpiadele naţionale, bilanţul este următorul:

La matematică s-a obţinut o medalie de argint şi trei de bronz, la fizică o medalie de argint şi două de bronz, iar la astronomie şi astrofizică o medalie de aur, una de argint şi una de bronz.

O altă disciplină care a adus premii elevilor noştri este informatica: o medalie de aur şi două de bronz. La tehnologia informaţiei s-au “cules” alte încă 4 medalii - un aur şi trei de bronz. Alte două menţiuni speciale s-au obţinut la chimie.

La olimpiadele de limba română (limba şi literatura română, lectură, Concursul “I. Teodoreanu” şi Concursul “Cultură şi spiritualitate românească) elevii brăileni şi-au adjudecat cinci menţiuni şi şase premii speciale. Latina şi neogreaca sunt alte discipline la care au excelat copiii din judeţul Brăila, câştigând două premii III, două menţiuni şi un premiu special.

Foarte multe premii s-au adunat şi de la olimpiadele de limbi străine, după cum urmează: engleză - premiul III, franceză - premiul I, premiul II şi trei menţiuni speciale, germană - patru premii III, rusă modernă - două premii I, un premiu II, un premiu III şi trei menţiuni.

Şi la geografie adolescenţii din Brăila au făcut o figură frumoasă. Olimpiada s-a desfăşurat chiar în oraşul nostru, iar elevii au câştigat un premiu I, o menţiune şi trei premii speciale.

La olimpiadele dedicate elevilor de la liceele de arte, Brăila a obţinut un premiu III la violă, un al doilea premiu III şi o menţiune la arta actorului, două menţiuni la canto clasic, plus încă două menţiuni la arte plastice.

Alte disctincţii obţinute la olimpiadele naţionale sunt: un premiu special la religie, o menţiune la socio-umane (logică şi argumentare) şi tot o menţiune la pedagogie-psihologie.

Să nu uităm că avem campioni şi la olimpiadele sportive, aşadar palmaresul este unul şi mai bogat.

De altfel, “Obiectiv Vocea Brăilei” a prezentat detaliat toate aceste reuşite pe parcursul anului şcolar 2017 - 2018, pe măsură ce elevii brăileni au venit acasă cu premiile obţinute.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro