Mergi la conţinutul principal

Toamna apar copăceii pe asfalt

* o semnalizare “rutieră” marca “românească” a apărut pe o arteră din municipiu * conform unei sesizări, recent reabilitata Mircea Mălăeru a intrat în posesia unui copăcel și a unei anvelope uzate, asociere menită să avertizeze participanții la trafic despre eventualul pericol

 

Într-o sesizare trimisă pe adresa redacției, un brăilean ne-a semnalat un aspect mai puțin plăcut, surprins pe o arteră din muncipiu. Este vorba de o gură de canalizare, situată pe strada Mircea Mălăeru, conform fotografiilor trimise, căreia îi lipsește capacul și care a fost “semnalizată corespunzător” cu o anvelopă uzată și o creangă. “Incredibil cum pe o stradă proaspăt asfaltată recent să apară, exact ca în vremurile pe care speram să nu le mai trăim, un «copăcel» într-o ditamai gaura, fix în mijlocul drumului. Acolo trebuia să fie un capac de canalizare, dar care, din varii motive a dispărut.”, ne-a scris brăileanul. Cel mai probabil, capacul canalizării “zace acum într-un centru de colectare fier vechi, la inițiativa unor concitadini cu spirit de afaceri.”, consideră acesta.

În opinia brăileanului nemulțumit, problema este, însă, și a autorităților: “Chiar și așa, vrem un oraș mai aproape de civilizație, dar în atâtea zile de când stă copacul în mijlocul străzii, nicio autoritate nu s-a autosesizat pentru a remedia problema și a înlătura pericolul, pentru că este într-adevăr un pericol pentru siguranța rutieră. Pe acolo circulă foarte multe camioane, iar noaptea… serios, copăceii nu luminează noaptea. Cineva trebuia să observe și să ia măsuri...Se pare că anvelopa aruncată acolo pentru a susține creanga aia a fost aleasă fix pe măsura gropii. Măcar atâta lucru bun…”.

“Câte tragedii trebuie să se mai întâmple din cauza lipsei de inițiativă a autorităților”, se întreabă autorul sesizării, amintind de recentul incident de la Podul Apollo în care un brăilean și-a pierdut viața, căzând de la o înălțime de șapte metri: “Săptămâna trecută, un cetățean a murit, căzând de pe podul Apollo, prin acea gaură, pentru că, la fel, autoritățile au «uitat» să o repare”.

Amintim faptul că strada Mircea Mălăeru a fost recent reabilitată de către autoritățile locale, ea făcând parte din traseul de tranzit al autovehiculelor de tonaj greu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu