Mergi la conţinutul principal

Toaletele APT din Piața Concordiei, curate dar închise permanent...

* comercianții care au închiriat tarabe au, fiecare, câte o cheie, însă clienții zoriți de... nevoi trebuie să îl caute pe administratorul pieței prin zonă și, dacă îl găsesc, să îl roage să vină să îi deschidă * administrația spune că se procedează așa din cauza lipsei de personal, iar toaletele sunt închise din cauza celor care nu ar păstra curățenia dacă ar avea accesul liber

 

În unele piețe brăilene, puținele toalete existente sunt ținute permanent sub cheie, aspect care nu avea cum să treacă neobservat de cei care ar fi vrut, la un moment dat, să le folosească. O sesizare pe această temă am primit de la un brăilean, indignat de o situație cu care s-a confruntat în Piața Concordiei . “Aici, dacă, mă scuzați, ai o problemă urgentă pentru a ajunge și folosi toaleta publică a administrației pieței, găsești mereu ușa închisă. La fel și la piața privată. Și nu este deloc în regulă cu așa ceva! La piață vin și bătrâni cu probleme de sănătate...”.

Pentru limpezirea lucrurilor am vrut să stăm de vorbă cu administratorul pieței. Fără vreun ecuson și nici cu acea vestă albastră care ar trebui să-l facă distinct, Cornel Cerviș, ne-a declarat, oarecum deranjat: “Uitați, vin din parcare, cu chitanțierul. Iar ușile sunt închise la wc și cântarul de control deoarece nu avem personal suficient. Curățenia este externalizată la o firmă din Brăila, iar programul lor, și al veceului, este de câte două ore dimineața și două seara, iar sâmbăta și duminica toată ziua. Pentru comercianții noștri avem 10 chei, purtate de fiecare, pentru a avea acces la toaletă. Alte persoane trebuie să mă caute în piață și, contra unei taxe de 1 leu, le deschid ușa. Dar, în general, oamenii din zonă mă cunosc, știind situația intrării la toaletă. Oricum, accesul nu poate fi liber și permanent din cauza acelor indivizi care nu păstrează curățenia ori a celor care servesc băuturi alcoolice și cafea în zona pieței. Asta e…”. Mai reținem și opinia unui comerciant de la o tarabă aparținând APT: când am folosit toaleta, administratorul m-a atenționat să nu dau cheia ori să las ușa deschisă și pentru o persoană ce urma după mine… Foarte curată este toaleta de la privați, dar și acolo o săptămână a fost închis din lipsa femeii de serviciu.

Ajungem și la Piața “Pistruiatul”, unde nu sunt probleme de personal, curățenia e bine menținută, iar accesul, indiferent de persoană, era facilitat  imediat pe baza unei chei de la administrator sau cine menține curățenia. Deci, se poate. Așa cum, în Piața Halelor, nu sunt probleme cu accesul la cele două toalete. Numai civilizație să fie din partea utilizatorilor...!

Relatând cele constatate directorului Administrației Piețelor și Târgurilor (APT), Meluța Drăguț, am primit următorul răspuns: “Să nu facem, greșit, dintr-o situație de moment și singulară o apreciere generală. Deoarece lucrurile sunt sub control și fără probleme, în toate piețele! La Concordiei s-a întâmplat să avem ceva probleme cu lipsa, pe moment, a câtorva persoane, din motive care țin de ieșirea la pensie și acordarea unor libere, precum și un caz de boală. Oricum, lucrurile se rezolvă, iar în altă ordine de idei, la  respectiva piață sunt trei toalete: două ale noastre, inclusiv la brânzeturi (!!), și alta la sectorul lui Cloșcă. Deci, nu sunt probleme și nu trebuie să ne alarmăm pentru un caz izolat”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro