Mergi la conţinutul principal

Titularizarea, un examen prea greu pentru unii profesori

Afisarea rezultatelor la examenul de titularizare desfasurat la Centrul de la Scoala "Ion Bancila" a aratat ca unele cadre didactice trateaza cu neseriozitate acest examen. Cele mai slabe rezultate s-au inregistrat la disciplina Educatie fizica, promovabilitatea fiind de 53%. Din cei 17 candidati inscrisi numai cinci au reusit sa ia note peste sapte, iar sapte au luat note chiar sub cinci: Adrian Baldovin - 3.95, Sorin Bucsa - 2.90 si Liliana Craciun - 4.35, Leonard Maholea - 4.30, Aurelian Mocanu - 3.70, Aurelian Mustata - 1.30, Georgeta Vernan 1.90. Nota maxima a fost obtinuta de Daniela Stircu - 9.00. Rezultate slabe s-au obtinut si la psihopedagogie speciala. Cei cinci candidati au luat note sub sapte, iar Lucica Tudor a luat chiar 3.65. Note slabe, sub sapte, au obtinut si candidatii de la disciplina terapie educationala, educatie plastica - Radu Olteanu - 1.70 si Adrian Stoica - 2.05, Comert - Viorica Bercea - 3.15, Tudor Ciobanu - 2.55. Rezultate neasteptat de proaste au luat si cei doi candidati de la maistri mecanici: Neculai Croitoru - 3.10, Stefan Buzoianu - 4.05. Si la franceza s-au luat note slabute, din cei 12 candidati prezentati doar doi au avut note peste sapte. Laura Padureanu a luat doar 2,80, iar Maria Tanase 4.00. Cele trei candidate pentru educatoare au luat note mici dar peste cinci.

Intre disciplinele cu cele mai bune rezultate: engleza, matematica si religia

La limba romana rezultatele au fost ceva mai bune. Au fost inscrisi 42 de candidati, iar dintre acestia noua au luat note sub sapte. Doar doi au luat sub cinci, Valentin Enache - 4.00 si Marius Lungu - 4.15. Nota cea mai mare ii apartine profesoarei Teodora Turcoianu - 9.35. La limba romani a fost un singur candidat, ca si la Industrie alimentara (maistri instructori), ambii reusind sa obtina note peste 7.00. La Industrie alimentara (profesori) au fost doi candidati si amindoi au obtinut note sub sapte. La limba engleza cei patru candidati inscrisi s-au prezentat foarte bine, au luat note peste 8.00, nota maxima fiind obtinuta de Mihaela Priceputu - 9.10. La biologie au fost doi candidati. Unuia i s-a anulat teza, celalalt obtinind o nota buna. La Geografie notele au fost mai slabute, doar trei fiind peste sapte, Lidia Stoian obtinind nota maxima, 8.00. La istorie, din cei 12 candidati cinci au luat note peste sapte, cea mai buna lucrare apartinind lui Teodor Voicu - 8.60. La informatica notele au fost destul de slabute, ca si la fizica. La educatie muzicala cei sase candidati au obtinut note bune, nota maxima apartinind lui Cristian Sonea - 8.90. Note bune s-au obtinut si la religie, nota maxima apartinind lui Florin Duta - 9.65. Note bune au obtinut si candidatii la titularizare la disciplina matematica, cea mai buna nota fiind a Danielei Chibulcutean - 9.70. La filosofie din cei cinci candidati, doi au luat note peste 7.00, iar Laurentiu Florea este primul cu 8.40.
Repartizarile pe posturi ale acestor candidati vor avea loc pe 17 si 18 iulie.

Note mari la Centrul de titularizare de la Grupul Scolar Insuratei

La centrul de examinare organizat la Grupul Scolar Insuratei, cei 152 de candidati care s-au prezentat la examenul scris de titularizare au obtinut note destul de mari.
La limba si literatura romana au fost inregistrate cele mai mari note. Cea mai mare nota obtinuta a fost 9.80, urmata de doua note de 9.60 iar cele mai mici au fost 7.00, 7.15 si 7.10. La engleza s-a obtinut 9.70, 8.25 si 8.10 iar cea mai mica nota a fost 3.40. La franceza nota maxima a fost 7.92 iar cea mai mica, 5.12. La istorie s-a luat cu 7.40, cea mai mica nota fiind 4.00 iar la biologie cu 7.65, nota minima fiind 5.80. La educatie fizica si sport cele mai mari note au fost 9.35 si 8.60 iar cele mai mici 1.80, 2.30. La matematica, nota maxima a ajuns la 8.70, iar minima la 5.00. Un singur candidat a aplicat pentru disciplina fizica si a luat 7.00. In ceea ce priveste Geografia Romaniei, notele mari au fost de 9.00 si 8.00 iar cele mai mici de 3.75 si 4.15. La informatica, nota maxima a fost 7.00 iar cea minima 3.35, la educatie tehnologica s-a luat maxim 8.30 si minim 5.70. La electrotehnica, cea mai mare nota a fost 8.10 iar cea mai mica 5.20.

Au fost subiecte si in afara programei

Ieri s-a dat examen de tituarizare in doua centre de examen, la Colegiul "Murgoci" si la Scoala "I.L.Caragiale". La "Murgoci" au fost depuse 98 de dosare validate, insa unul dintre acestea a fost retras chiar inainte de concurs. Dintre cei 97 de inscrisi au lipsit 17. Examen s-a dat la 20 de discipline, cei mai multi candidati fiind la invatatori si institutori - 14, geografie - 9, limba romana - 8 si matematica - 8. Candidatii la titularizare nu ieseau, ieri, foarte fericiti din salile de examen. Erau preocupati sa consulte baremele de corectare pentru a vedea cum vor fi evaluati. La invatatori si la geografie subiectele au avut dificultate medie, dupa cum au spus candidatii.
La centrul de la "I.L.Caragiale" au fost inscrisi 173 de candidati dintre care au absentat 42. Examenul s-a dat la 22 de discipline.
La iesirea din salile de examen, unii candidati "fulgerau si tunau" in stinga si-n dreapta de suparare. Acestia reclamau ca le-au fost propuse subiecte in afara programei. "La biologie, si nu numai, subiectele au fost in afara programei cu un barem de corectare neadecvat. Unele subpuncte, chiar cele mai importante nu au fost in programa. Nici nu ne vine sa ne ducem acasa, sintem debusolati si ametiti. Toti am iesit din sala de examen bucurosi dar bucuria noastra nu a tinut prea mult. Totul s-a terminat in momentul in care am vazut baremele de corectare. Sint punctate cerinte care nu erau precizate in subiect. Concurenta este foarte mare pentru ca este un singur post titularizabil. Cu toate acestea, noi speram sa luam note bune", ne-au spus, la iesirea din sala, doua concurente.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro