Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Titularii de conturi CEC pentru Dacii vor fi despagubiti cu titluri de stat

Persoanele care au depus la CEC pina la data de 1 noiembrie 1990 diverse sume pentru a cumpara o masina Dacia vor fi despagubite. Asa au stabilit deputatii in urma votului exprimat marti, 8 mai, in sedinta Camerei aprobind un proiect mai vechi de act normativ elaborat de grupul parlamentar al Partidului Conservator. Asa cum prevede proiectul de lege care a trecut de Camera Deputatilor, despagubirile vor fi egale cu suma depusa la CEC, indexata cu nivelul indicelui ratei de inflatie, calculat din data depunerii pina in ziua achitarii. Ca modalitate de plata, s-a stabilit ca statul va emite in 2008, titluri de stat cu maturitate intre 1 si 2 ani, pentru acoperirea despagubirilor acestor persoane. Valoarea exacta a despagubirilor urmeaza sa fie stabilita prin normele metodologice pe care Ministerul Finantelor le vor emite dupa publicarea legii in Monitorul Oficial. Important de subliniat este ca in conditiile in care Camera Deputatilor este camera decizionala in acest caz, legea despagubirii pentru Dacia va merge la promulgare.
Reamintim ca, la finele lunii trecute, ministrul Vosganian, a declarat ca cei care au depus suma integrala pentru autoturism, respectiv 70.000 lei vechi inainte de 1990, vor primi inapoi aproximativ 3.600 - 3.800 de euro. Asociatiile pagubitilor Dacia au contestat aceasta suma si au sustinut ca, in urma indexarii cu rata inflatiei, valoarea despagubirilor ar trebui sa fie de aproape 6.000 de euro.
Date statistice indica faptul ca, la nivel national, mai au deschise conturi pentru achizitionarea de autoturisme Dacia circa 40.000 de persoane, dintre care aproximativ 300 sint din Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii