Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Titularii de conturi CEC pentru Dacii vor despagubiri de 6.700 euro

Membrii Asociatiei Pagubitilor de Autoturisme (APAR) spun ca pentru un depozit integral constituit pentru achizitia unei Dacia inainte de 1990 ar trebui sa primeasca circa 6.700 euro. Calculele au avut la baza informatiile primite de la Institutul National de Statistica cu privire la rata oficiala a inflatiei intre 1990 si 2007. Rata comunicata de institut este 306.006,4%! Astfel, pentru un deponent care a avut strinsi toti banii pentru o Dacie model 1990, respectiv 70.000 de lei vechi, actualizarea sumei cu rata inflatiei inseamna circa 6.700 de euro. Toate aceste calcule realizate de catre conducerea asociatiei au fost transmise legiuitorului care ar trebui sa emita in curind si normele de aplicare a legii prin care s-a statutat dreptul la despagubiri a celor care au depus la CEC bani pentru o Dacie. In plus asociatia mai propune ca atribuirea certificatelor de depozit, asa cum s-a stabilit printr-o lege ca forma de despagubire, sa se finalizeze pina la finele lunii octombrie 2007, cel putin pentru cei 5.000 de membri ai asociatiei. De asemenea, o alta solicitare vizeaza reducerea perioadei de maturare a certificatelor de la 1-2 ani pina la 6 luni, in contextul in care cei mai multi pagubiti au in jur de 70 de ani.
Date statistice indica faptul ca, la nivel national mai au deschise conturi pentru achizitionarea de autoturisme Dacia circa 40.000 de persoane, dintre care aproximativ 300 sint din Braila, cu mentiunea ca 62 dintre acestea sint inscrise in structura locala a APAR.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii