Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Titi Sgircitu: "Subcomisarul Chivu are dreptate. Sint coleg cu dumnealui"

Reporter: De citi politisti este nevoie pentru a cistiga la Loto?
Titi: Depinde. Daca este vorba de un politist destept, se poate descurca si singur in tentativa lui de a cistiga la Loto. Exprienta mi-a demonstrat insa ca este nevoie de fix 5 politisti pentru a duce acest lucru la bun sfirsit. Sa va explic. Deci primul politist alege numerele din bolul ala cu jetoane. Al doilea citeste ce scrie pe jetoane si ii spune celui de-al treilea. Asta, adica cel de-al treilea politist, scrie numerele pe bilet, deci completeaza biletul. Al patrulea duce biletul la agentie, iar al cincilea are misiunea de a pastra biletul in conditii de maxima siguranta. Vezi tu, fiecare are niste sarcini precise, si de asta zic ca este nevoie de cinci politisti pentru ca actiunea de jucare a unui bilet la Loto sa se incheie cu o reusita.
Reporter: In cazul vostru, tot cinci insi au fost.
Titi: Bravo, felicitari, vad ca nu esti baiat prost. Ar trebui sa joci mai des la Loto. Asa este, am fost cinci persoane, in frunte cu dl. Chivu. Dumnealui a completat biletul, pentru ca este singurul dintre noi care stie sa scrie. Dl. Leitoiu a citit numerele extrase din bol, iar mie mi-a revenit sarcina de a duce biletul la agentie. Ca am luat in calcul si posibilitatea ca ala dintre noi care ar fi dus biletul la loterie sa fie tilharit, caz in care o luam cu totii in mina. Si treaba e ca pe mine ma cunoaste lumea in oras si n-are nimeni tupeu sa se dea la mine, sa ma buzunareasca. Asadar, am bagat biletul la agentie in conditii de maxima securitate, dupa care stiti ce s-a intimplat: am prins cinci numere si am luat Loganul.
Reporter: Pina la urma cine a fost cu ideea sa scoateti de pe bilet numarul 13 care v-ar fi adus potul cel mare?
Titi: Deci eu am fost cu ideea sa renuntam la numarul 13. Stii, eu de cite ori eram chemat la Politie intr-o zi de 13, nu ma prezentam. Mi-era teama sa nu fiu arestat. Nu ca ar fi avut cineva vreun motiv sa ma aresteze, dar asa sint eu superstitios. Nu stii de unde sar catusele.
Reporter: Stai asa, dar tu nu esti coleg cu dl. Chivu? Ca el a declarat ca a jucat biletul la Loto impreuna cu alti patru colegi.
Titi: Deci subcomisarul Chivu are dreptate. Sint coleg cu dumnealui. Dar chestiunea asta trebuia sa ramina secreta. Acum, daca tot s-a scris ce s-a scris in "Obiectiv", nu mai are nici un rost sa ne ascundem dupa uniforme. Asadar, anunt toata Braila pe aceasta cale ca eu, Titi Sgircitu, sint politist. Sub acoperire. Si credeti-ma, am ceva acoperire. Am semnal pina in cele mai adinci medii subterane din oras. Dar asta este alta discutie, e secret de serviciu, ca sa zic asa.
Reporter: Pai, eu credeam ca esti ruda cu Rodion Camataru si ca din aceasta cauza colectionezi dosare la politie.
Titi: Ruda cu Rodion Camataru? Nu, bai, nici vorba. Ala s-a nascut in Craiova, eu sint brailean. Daca as fi fost ruda cu Rodion, ma chema Titi Camataru, nu Titi Sgircitu, ce naiba, esti prost?! Cit priveste dosarele alea despre care tu zici ca le am la politie, totul este o diversiune. Asa am convenit cu colegii mei din politie, sa fiu cercetat la misto, sa nu afle lumea ca, de fapt, eu port uniforma.
Reporter: Ce fel de politist este Titi Sgircitu?
Titi: Un politist bun. Un politist care nu poate dormi noaptea gindindu-se la cetateni. Un politist care si-ar dori ca oamenii din Braila sa-si poata lasa ziua casele neincuiate si sa plece linistiti la munca, fara teama ca locuintele le-ar putea fi vindute sau ocupate abuziv de tot soiul de smecheri care umbla cu bmw-uri si care sint mai sgirciti decit prevede legea. Un astfel de politist este Titi Sgircitu, adica eu.
Reporter: Dar Catalin Chivu ce fel de politist este?
Titi: Fara doar si poate, Catalin Chivu este un politist mai bun decit Titi Sgircitu. In plus, este si mai charismatic decit mine. Asta ca sa nu mai zic ca are o caligrafie, de-ti vine sa-ti tai degetele cu drujba. Se vede ca este nascut pentru a fi politist. E bun la inima, i se rupe sufletul ori de cite ori trebuie sa aresteze un infractor. Din acest motiv si evita sa faca astfel de derapaje in cimpul muncii. Eu nu sint atit de emotiv, sint altfel construit si ma gindesc tot mai serios ca ar trebui sa renunt la munca de politist. Nu stiu cum sa-ti zic, dar mi-ar placea ca intr-o buna zi sa ajung sef la ANL. Imi place sa ma ocup indeaproape de casele oamenilor, sa-i vad pe fiecare cum se bucura atunci cind mergem la notar sa facem actele de vinzare-cumparare. Tu lucrezi la ziar si imi permit sa te intreb: ai auzit ceva in ultima vreme de vreun concurs la ANL?
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii