Mergi la conţinutul principal

TIR-işti rătăciţi pe “interzis”, traşi pe dreapta şi amendaţi de Poliţia Locală

• aceştia au ignorat semnificaţia indicatorului rutier „accesul interzis vehiculelor  cu masa mai mare de 3,5 tone”, pătrunzând cu camioanele de mare tonaj pe sectoare de străzi pe unde nu aveau voie să treacă • cinci astfel de şoferi au fost sancţionaţi în ultima perioadă • trei dintre aceştia nu erau din Brăila, însă ceilalţi doi erau brăileni get-beget, care nu pot avea scuza că nu cunoşteau prea bine oraşul

 

Şoferii de camion care intră pe sectoarele de stradă unde circulaţia unor astfel de vehicule agabaritice este interzisă pică, din când în când, în plasa poliţiştilor locali brăileni, care îi trag pe dreapta şi îi sancţionează în baza OUG nr. 195 din 2002. În ultimele zile, pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulaţia autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, au fost aplicate pe raza municipiului Brăila un număr de 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.450 lei. Totodată, au fost aplicate în total 10 puncte penalizare.

În general, este vorba despre şoferi din alte judeţe şi chiar din alte ţări, care tranzitează Brăila şi, deşi nu sunt familiarizaţi cu sectoarele de drum interzise, fie nu sunt atenţi, fie ignoră pur şi simplu indicatoarele rutiere. Un astfel de conducător auto este Jurka J., în vârstă de 39 ani, din Republica Cehă, posesor permis de conducere EK. Acesta a intrat cu o autoutilitară marca Scania pe Calea Călăraşilor, dinspre Str. Celulozei către Bariera Călăraşilor, fără să ţină cont de indicatorul rutier ce semnala „accesul interzis vehiculelor  cu masa mai mare de 3,5 tone”. Din acest motiv, s-a ales cu o amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare. Aceleaşi sancţiuni l-au vizat şi pe Z.M., un camionagiu în vârstă de 35 ani, din sat Magula, comuna Tomşani, judeţul Prahova, care a intrat cu un TIR pe Şos. Buzăului, dinspre Şos. Naţională Veche către Str.  Milcov. De asemenea, un alt şofer „rătăcit” pe interzis prin Brăila a fost Dumitru I., de 47 ani, din sat Şura Mare, judeţul Sibiu. Acesta a fost prins de poliţiştii locali în timp ce conducea o autoutilitară marca Mercedes pe Str. Comuna din Paris, dinspre Şos. Râmnicu Sărat spre Şos. Focşani.

Cu maşini de mare tonaj pe sectoare de străzi interzise au fost surprinşi, însă, şi şoferi brăileni, care, cel puţin teoretic, ar fi trebuit să cunoască bine oraşul şi să respecte regulile. Brăileanul B. V., 41 de ani, a ignorat însă faptul că pe Şos. Buzăului, dinspre Str. Chişinău spre Şos. Naţională Veche, este sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”, intrând pe acolo cu o autoutilitară marca Iveco. Din acest motiv a fost sancţionat şi el, tot cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte de penalizare. La fel s-a întâmplat şi cu brăileanul P.I., în vârstă de 58 ani, care a fost găsit la volanul unei autoutilitare marca Mercedes pe Str. Comuna din Paris, între Şos. Râmnicu Sărat şi Şos. Focşani.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro