Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tinerii din satele calamitate au scapat de incorporare

Tinerii din opt judete, care locuiesc in localitati afectate de revarsarea apelor Dunarii, vor fi incorporati in Armata, in iunie, numai la solicitarea lor expresa, potrivit unei propuneri a sefului Statului Major General, aprobata de Ministrul Apararii Nationale (MApN), Teodor Atanasiu.
MApN a informat, miercuri, ca dispozitia a fost remisa Centrelor Militare din judetele Tulcea, Constanta, Galati, Braila, Calarasi, Teleorman, Olt si Dolj, pe razele carora se gasesc localitatile respective, declarate calamitate de catre autoritatile administratiei publice.
Inundatiile din ultimele trei saptamini au produs mari pagube materiale si evacuarea a mii de oameni, in special din judetele Dolj si Calarasi, peste 14.000 dintre ei fiind, miercuri, adapostiti in tabere de corturi, scoli, gradinite, spitale sau alte institutii, sau la rude si cunostinte.
Este a doua oara cind ministrul Teodor Atanasiu ia o hotarire privind recrutarile din zone calamitate, dupa cea din vara anului trecut, cind tinerii din familiile afectate de inundatii au fost scutiti un an de la incorporari, pentru a-si putea ajuta rudele sa-si refaca locuintele. Masura a fost valabila doar pentru cei care urmau sa fie recrutati si proveneau din familii ale caror locuinte au fost complet distruse de ape. In acest context, colonelul Mirel Babeanu, comandantul Centrului Militar Zonal, ne-a explicat ca judetul nostru a fost inclus pe lista doar pentru ca este riveran Dunarii si ca masura se va aplica doar in cazul in care vor exista localitati afectate.
Potrivit Legii privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu si trecerea la serviciul militar pe baza de voluntariat, ultima incorporare a recrutilor pentru militari in termen va fi in luna octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus in iunie.
Executarea serviciului militar devine obligatorie, in conditiile legii, doar pe durata starii de razboi, a starii de mobilizare, precum si pe timpul starii de asediu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii