Tinerii braileni si-au stabilit brandul european | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Tinerii braileni si-au stabilit brandul european

Clubul VOLTIN al Asociatiei Nationale Romania - Franta "Louis Pasteur" - filiala Braila a initiat un proiect inedit la nivelul municipiului. Nu mai putin de 25 de elevi si studenti au intrat in competitia pentru realizarea "Brandului european al tinerilor braileni". Finalul concursului a avut loc simbata, la Scoala Populara de Arta "Vespasian Lungu". Tinerii au prezentat cele 5 valori europene pentru care militeaza in vederea dezvoltarii unei societati civilizate.
Echipa "Equilibrium" a combatut indiferenta, echipa "Imposibilii" a combatut violenta verbala, "Kanoris" a ales atitudinea participativa pentru a transforma neimplicarea, "No name" a dorit transformarea superficialitatii in originalitate cu ajutorul voluntariatului, iar "Expresie" a militat pentru implicare in viata comunitatii. Din cele 5 echipe au facut parte elevi ai Liceului de Arta "Hariclea Darclee", ai Colegiului National "Gheorghe Munteanu Murgoci", ai Colegiului National "Nicolae Balcescu", ai Grupului Scolar "C. D. Nenitescu", studenti ai Universitatii Dunarea de Jos din Braila si Galati. Pe locul I s-a situat echipa "Equilibrium" al carei mesaj a fost "Alege sa nu fii un simplu spectator!". Adolescentii au prezentat si un filmulet prin care recomanda tinerilor sa participe la viata comunitatii. Locul al II-lea a fost obtinut de echipa "Kanoris" care i-a indemnat pe tinerii pasionati de graffiti sa mearga in comunitate la centrele pentru copii orfani, la caminele de batrini, la expozitii pentru a-si promova lucrarile, pentru a promova "frumosul" in comunitate. In acest mod, tinerii nu mai sint izolati, nevoiti sa realizeze tot felul de desene pe peretii blocurilor, iar arta acestora se pozitiveaza. La rindul lor, cei care vizioneaza lucrarile au prilejul de a vedea ce inseamna graffiti. Locul al III lea a fost obtinut de echipa "Imposibilii" care si-a ales ca tema combaterea violentei verbale. "Violenta verbala ne deranjeaza. O intilnim acasa, pe strada, la scoala, la serviciu, chiar si in cultura. Am ales aceasta tema deoarece violenta verbala nu e o modalitate de comunicare. Sint prea multe cuvinte dure in societate. Consideram ca e momentul schimbarii. Cel mai mare premiu pentru noi ar fi ca acest proiect sa mearga mai departe", a precizat Anca Pascu, membra a echipei "Imposibilii". Tinerii au prezentat si un film in care au fost surprinse diferite momente din viata adolescentilor braileni in care erau folosite invective. Mentiuni au fost obtinute de echipele "No name" si "Expresie".

"Proiectul era necesar pentru Braila"

Pentru a realiza aceste proiecte tinerii au participat deja la o tabara de pregatire la Sarata Monteoru unde au invatat despre: valorile tinerilor europeni, bazele marketingului, branding, publicitate, relatii publice. Cursurile au fost sustinute de Iulia Vadeanu si de Andra Baltoiu, specialisti in cadrul unor companii multinationale de publicitate si distributie. "Proiectul este cu totul deosebit, era necesar pentru Braila. De valorile europene promovate de participantii la proiect poate beneficia intreaga comunitate. Pentru a continua acest proiect avem nevoie de ajutorul autoritatilor, al sponsorilor si al presei. Tinerii au intrat intr-un domeniu nou, diferit, prilej cu care s-au imbinat stilurile de lucru. Vorbim acum de valori europene asumate de tinerii braileni", ne-a declarat Adriana Vadeanu, presedinte al ANMRF "Louis Pasteur" - Club VOLTIN. Proiectul a fost finantat de Asociatia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT) - Romania. Pe parcursul activitatilor, clubul VOLTIN al ANMRF "Louis Pasteur" a colaborat in mod deosebit cu Liceul de Arta "Hariclea Darclee", Colegiul National "Gheorghe Munteanu Murgoci", Scoala Populara de Arta "Vespasian Lungu", Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National si a avut ca partener media cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro