Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tinerii braileni si-au dovedit interesul pentru lectura

Cea de-a patra editie a concursului "Olimpiada cititorului" a stirnit din nou interesul elevilor din judetul Braila. Anul acesta, au participat 236 elevi de gimnaziu si liceu din mai multe unitati de invatamint. Concursul a avut loc la Liceul "Nicolae Iorga" si a urmarit verificarea cunostintelor dobindite prin lectura din domenii precum: limba si literatura romana, biologie, geografie, istorie, arte, dar si, revigorarea gustului elevilor pentru lectura. Premiantii au primit diplome si carti de la Editura Ex Libris Braila. Premiul I la clasa a V-a a fost primit de eleva Alexandra Dedu, Scoala "Mihai Eminescu", iar premiile II si III au revenit elevilor Teodora Rusu, respectiv Bogdan Maraloiu, ambii de la Liceul "Nicolae Iorga". Din clasa a VI-a au fost premiati elevii Adrian Gabriel Pana - premiul I Scoala "Mihai Eminescu", Alexandra Rady - premiul II, Scoala "I.L. Caragiale" si Ionela Constantin - premiul III, Scoala "Mihail Kogalniceanu". Elevul Marius Negulici de la Grupul Scolar "Anghel Saligny" a primit un Premiu Special. La clasa a VII-a s-a acordat premiul I, elevei Alina Dumitru, de la Liceul "Nicolae Iorga", premiul II, elevei Andreea Antohe - Scoala "Al. Ioan Cuza", iar premiul III, elevilor Alexandra Costea-Ifrim - Scoala "Ion Creanga", Cristina Dinu - Scoala "A. I. Cuza" si Iuliana Mugea - Scoala nr. 10. Eleva Alina Dumitru a primit si premiul special "Corneliu Ifrim" pentru punctaj maxim obtinut. La clasa a VIII-a, nu s-a acordat premiul I. Premiul II a primit eleva Andreea Vatra - Scoala "Mihai Eminescu, iar premiul III a revenit elevei Monica Dumitru. In plus au mai fost oferite zece mentiuni.

Punctaje bune au obtinut si elevii de liceu

La liceu, clasa a IX-a, premiul I a obtinut eleva Alexandra Negoita de la Liceul "Iorga", distinsa si cu premiul special "Corneliu Iftim" pentru punctaj maxim obtinut, premiul II, Marius Damian, Alexandru Dima, iar premiul III a fost acordat elevilor Mihaela Avram, Octavian Bacacila, Florin Diaconescu, Andreea Mihaila si George Morun, toti de la Liceul "Iorga". La clasa a X-a, premiul I si premiul special "Corneliu Ifrim" a fost acordat elevilor Gabriel Cozmin, de la Colegiul "Balcescu" si Elena Necula, de la Liceul Pedagogic. Premiul I a revenit elevilor Florentina Pirlog de la "Murgoci" si Carmen Stroe de la Pedagogic, iar premiul III a fost cistigat de eleva Corina Caprita. Din clasa a XI-a s-au remarcat elevii Elena Jalba de la Liceul "Iorga" - premiul I si premiul special "Corneliu Ifrim", premiul II, Iulian Soca de la "Balcescu", Andreea Racoreanu, Paula Diana Ghimpe, ambele de la Liceul de Arta, iar premiul III a obtinut eleva Livia Maria Morogan, de asemenea, de la Liceul de Arta. La liceu s-au mai acordat si 11 mentiuni. Concursul a fost coordonat de inspectorul de specialitate, prof. Ana Maria Zlavog.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii