Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Timbrarea piinii, cel mai devreme din iunie

Conducerea organizatiei patronale "Rompan", din care face parte si grupul de firme "Galmopan", a anuntat ca, in urma intilnirii de ieri cu reprezentantii Ministerului Agriculturii, a fost stabilita metoda de
inscriptionare a piinii. Astfel, contactat de reporterii "Obiectiv", presedintele "Rompan", Ion Popescu, a explicat ca inscriptionarea se va face prin timbrare in sensul unei marcari fiscale menita sa diminueze pina la eliminare evaziunea in piata. De asemenea, sursa citata a apreciat ca abia din iunie producatorii de piine vor trece la timbrarea acestui produs. "S-a stabilit ca trebuie sa lasam un ragaz producatorilor, astfel incit sa poata face comanda pentru timbre si inregistrarea acestora la organul fiscal. Marii producatori vor trebui sa achizitioneze si tehnologia care va face in mod automat aplicarea timbrului pe produs, asa incit se poate aprecia ca abia din iunie anul curent se va trece la timbrarea piinii", a spus sursa citata. In plus, Popescu a explicat ca, in cazul producatorilor mici de piine, aplicarea timbrului se va face manual si ca solutia in ceea ce priveste producerea timbrelor va fi avizata de Ministerul Sanatatii, astfel incit nici hirtia si nici cerneala sa nu afecteze sanatatea consumatorilor.
De altfel, conducerea grupului de firme "Galmopan" a apreciat ca binevenita instituirea unor masuri suplimentare de reglementare in domeniu in conditiile in care circa 70% din piata reprezinta segmentul subteran: "Ramine de vazut daca marcarea se va face prin tibru fiscal, pentru ca altfel masura ar fi inutila", declara in urma cu citeva zile conducerea grupului. "Oricum, speram ca efectul aplicarii acestor masuri va fi reducerea evaziunii fiscale", a conchis sursa citata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii