Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tezele cu subiect unic vor fi identice cu cele traditionale

Tezele cu subiect unic care vor fi sustinute, in perioada octombrie-noiembrie, de elevii din clasa a VII-a pastreaza caracteristicile tezelor traditionale, a anuntat Mihail Hardau, ministrul Educatiei.
Fara sa fie prea darnic cu informatiile, demnitarul a precizat ca respectivele teze, organizate pentru prima data la nivel national, vor fi sustinute pe cit posibil in scolile unde invata copiii. El spune ca nu va fi modificat continutul si nici gradul de dificultate al acestora. Rezultatele vor conta la fel ca si pina acum in media semestriala, adica vor avea o pondere de 25 la suta.
Tezele cu subiecte unice pot fi date in trei etape, respectiv la data anuntata de Ministerul Educatiei si Cercetarii, intr-o sesiune speciala organizata in acelasi semestru in cazul elevilor care au lipsit, iar pentru corigenti in afara semestrului.
Elevii vor sustine teze unice la matematica, limba si literatura romana si la limba materna, a precizat ministrul. Hardau spune ca lucrarile trebuie corectate in maximum trei zile, iar rezultatul acestora va fi discutat cu elevii si parintii, dar fara sa fie modificata nota. Corectarea lucrarilor va fi facuta in centrele speciale.
Demnitarul a precizat ca elevii vor fi supravegheati de profesori de alte discipline, care nu apartin disciplinelor pe care le sustin in teza.
Ministrul a refuzat sa faca alte declaratii privind zilele in care vor fi organizate tezele cu subiect unic, daca elevii vor veni de acasa simbata sau o duminica. In schimb, el a precizat ca profesorii vor fi platiti suplimentar pentru aceasta activitate. Ministrul nu a facut declaratii nici despre ponderea pe care o vor avea aceste teze la evaluarea finala pentru admiterea in clasa a IX-a, in schimb a precizat ca, saptamina viitoare, dupa ce va discuta cu sindicatele, va face publica metodologia de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic.
Demnitarul a precizat ca a fost nevoit sa ia aceasta masura din doua motive. Pe de o parte, i se cerea sa desfiinteze testele nationale pentru elevii care sint acum in clasa a VII-a, iar pe de alta parte, dupa ce a evaluat rezultatele testelor de anul acesta, care au scos la iveala faptul ca multi profesori nu-si fac datoria, si de aceea au fost elevi care au obtinut la evaluare nota mica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii