Skip to main content

Teza la matematica putin peste medie ca grad de dificultate

Teza cu subiect unic la matematica, sustinuta de cei peste 3.500 de elevi din clasa a VII-a, s-a desfasurat la Braila in conditii bune. Un singur elev a avut probleme de sanatate si pentru el a fost prelungit timpul de redactare a tezei. Nici absenti nu au fost foarte multi, cei care au absentat avind motive obiective pentru care au facut acest lucru. Din punct de vedere organizatoric nu au fost probleme, iar din punctul de vedere al continutului, subiectele au respectat programa si au dat posibilitatea elevilor sa obtina minimul necesar, adica nota cinci, au precizat profesorii de matematica. "Subiectele au fost acceptabile, insa depinde foarte mult de copii, cum au citit textul exercitiilor, daca au fost atenti. Multi dintre ei au tendinta sa nu citeasca pina la sfirsit cu atentie si din aceasta cauza gresesc. Copiii cunosteau aceasta structura de teza pentru ca am lucrat cu ei varianta publicata pe Internet. Nota cinci se putea obtine destul de usor. Cred ca si note maxime vor fi multe, dar nu la noi la scoala", a spus profesoara Alexandrina Bejan, seful catedrei de matematica de la Scoala nr. 24 din cartierul Chercea. Nici la Scoala din Viziru nu au fost probleme organizatorice, totul s-a derulat conform prevederilor metodologice. "Subiectele le-am primit la scoala, in plic sigilat, aduse de un reprezentant al Inspectoratului Scolar, insotit de oameni de ordine. La ora 11.30 elevii au intrat in sali, unde au fost repartizati in ordine alfabetica. Am avut prezenta 100%. In privinta subiectelor, copiilor buni li s-a parut usor, au spus ca nu au stiut la unul sau doua subpuncte. Ceilalti au spus ca au fost si subiecte mai dificile, pe care nu au stiut sa le faca. Eu consider ca subiectele au fost acceptabile", a spus directorul Scolii Viziru, prof. Alexandru Untaru. Si seful catedrei de matematica de la Scoala "Mihail Sadoveanu", prof. Gheorghita Paraschiv, a spus ca subiectele au fost acceptabile, ca au avut nivelul normal al unei lucrari scrise si ca nu au depasit programa. "Poate a fost mai mult de lucru, insa ei pierd timpul pentru ca indiferent daca stiu sau nu rezolvarea o fac pe ciorna si apoi transcriu. Pentru cei mai lenti a fost o problema volumul mai mare de munca", a spus prof. Gheorghita Paraschiv. Si la Scoala "Ion Creanga" teza cu subiect unic la matematica s-a desfasurat fara probleme. Au lipsit doar doi elevi, unul fiind plecat la o competitie europeana de karate si celalalt la faza nationala a campionatului de tenis de masa. "Subiectele au fost dozate bine, au fost relativ usoare, se putea ajunge usor la nota cinci sau sase. Au fost si subiecte cu greutate pentru o nota intre opt si zece, dar asa este normal. La acest nivel se discuta de creativitate, de teoreme aplicate in cadrul unei probleme. Din cite am vazut pina acum vor fi totusi copii care nu vor lua nota de trecere. Teza a fost putin peste medie ca grad de dificultate", a apreciat profesorul Victor Buzea, directorul Scolii "Ion Creanga".
Elevii care ieri au lipsit la teza cu subiect unic de la matematica, o vor putea sustine pe 5 iunie. Peste doua saptamini elevii de clasa a VII-a vor da teza cu subiect unic la limba si literatura romana.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu