Mergi la conţinutul principal

Teza cu subiect unic la limba si literatura romana - grad mediu de dificultate

La teza cu subiect unic pentru clasa a VII-a, care s-a sustinut ieri, prezenta a fost foarte buna si nu s-au semnalat sincope in organizare. La subiectul I de limba romana, copiii au primit un fragment din povestea "Fata babei si fata mosului" de Ion Creanga si au avut de raspuns la noua intrebari care vizau notiuni de gramatica, de vocabular, dar si de intelegere de text. Pentru subiectul a doilea, elevii aveau de scris caracterizarea unui personaj dintr-o balada culta sau nuvela, in 15 - 20 de rinduri. Pentru acest subiect elevii primeau 30 de puncte. "Subiectele au fost destul de accesibile, iar volumul de lucru consider ca nu a fost foarte mare. Subiectul I nu necesita foarte mult timp de gindire, mai mult lua cititul textului. Subiectul doi necesita un timp mai mare de gindire, dar elevii se puteau incadra in timp. Cred ca se putea ajunge usor la nota 6,5. Evaluarea va respecta baremul si nu se va interpreta, asa cum se mai intimpla. Este foarte clar redactat", a precizat inspectorul de specialitate Ana Maria Zlavog.
Corectarea lucrarilor se va realiza in cinci centre de corectare la: Palatul Copiilor, Inspectoratul Scolar, Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica, Scoala Speciala si Grupul Scolar "Nenitescu".
Inspectorul de limba romana Ana Maria Zlavog a spus ca teza se va mai da o data pe 12 iunie, dupa care elevii vor mai avea o sansa in august. Notele se vor trece in catalog prin rotunjire. Este important ca elevii sa se prezinte la teza pentru a li se putea incheia situatia scolara. Cei care ar putea avea probleme cu promovarea mai au timp sa-si indrepte situatia pina la sfirsitul anului scolar. Metodologia de sustinere a tezelor cu subiect unic nu precizeaza ce se intimpla in cazul in care un elev nu sustine teza nici in luna august.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu