Skip to main content

Testele Nationale devin istorie

Repartizarea la licee in anul scolar 2007 - 2008 se va realiza pe baza mediilor obtinute la cele trei teze cu subiect unic sustinute semestrial de catre elevii care sint in clasa a VIII-a. Este vorba de tezele cu subiect unic de la limba romana, matematica, istorie sau geografie.
Un comunicat de presa al Ministerului Educatiei precizeaza ca la inceputul lunii septembrie ministrul Cristian Adomnitei va emite un ordin prin care se vor elimina Testele Nationale. Metodologia de trecere a absolventilor din clasa a VIII-a in clasa a IX-a urmind sa se publice la inceputul anului scolar.
"Este cam in pripa luata aceasta masura, elevii de clasa a VIII-a vor da doar sase teze cu subiect unic. Urmatoarele serii vor da cite 12 sau chiar 18 teze. Seria de clasa a VIII-a de anul acesta are noroc, dar se creeaza o mica inechitate fata de seriile urmatoare. Avind in vedere ca Testele Nationale erau doar un examen intermediar, nu de sfirsit de ciclu, este buna aceasta masura. Media de admitere s-ar putea calcula cu notele de la tezele unice in loc de cele de la Testele Nationale si este posibil ca ierarhiile sa fie mai corecte, insa cu o conditie: evaluarea tezelor sa fie corecta. Daca ar fi posibil sa se faca asa ca la bacalaureat, evaluatorii sa nu stie nici scoala si nici judetul, ar fi foarte bine. Altfel, imaginatia romanilor este fara spatiu si s-ar putea ajunge la mici negocieri", a spus prof. Viorel Mortu, fost inspector scolar general.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu