Mergi la conţinutul principal
Tineri “războinici” la Corbu Nou. I-au rupt gardul și picioarele unui localnic

Teroarea derbedeilor

* un bărbat de 65 de ani din localitatea Corbu Nou a fost agresat de cinci tineri din localitate, în toiul nopții, fiind lovit cu o scândură peste picioare și lăsat la pământ * victima susține că nu avea vreun conflict cu tinerii în cauză, care anterior au mai venit la locuința sa și i-au rupt gardul, ba chiar i-au spart geamurile cu pietre * cinci tineri din localitate i-au aplicat bărbatului lovituri care au necesitat zile întregi de spitalizare, ba chiar operație la femur stâng, unde a suferit o fractură, după cum se arată în actul de externare * fratele bărbatului agresat a formulat sesizare la redacție și ne-a povestit despre coșmarul prin care trece fratele său, aflat acum la pat și fără ajutor * oricum, într-un alt sat din apropiere, respectiv la Olăneasca, alți tineri "războinici" au dat buzna în anumite locuințe, au provocat distrugeri și au furat bunuri

 

Bătaie soră cu moartea și furturi pe bandă rulantă, în localitățile din județul Brăila. Un bărbat din localitatea Corbu Nou, comuna Măxineni, a ajuns efectiv “legumă”, după ce a fost agresat de cinci tineri din localitate. El este acum la pat după ce a fost operat întrucât a suferit fractură de femur în urma unor lovituri cu scânduri peste picioare. Agresorii au mers de două ori la locuința bărbatului de 65 de ani, i-au rupt gardul și i-au spart geamurile locuinței.

Tot în localitatea Corbu Nou, tineri necunoscuți au distrus o altă locuință, iar într-o localitate din apropiere, la Olăneasca, alți tineri au comis furturi din locuințe, iar oamenii au cerut ajutorul polițiștilor.

Se pare că, în localitățile mediul rural, faptele cu violență și furturile din case sunt la ordinea zilei!

 

Agresiunea de la Corbu Nou

Fratele bărbatului agresat, care locuiește în municipiul Brăila, ne-a semnalat acest caz de violență și ne-a povestit despre coșmarul prin care trece fratele său. Acesta a formulat sesizări la poliție și cere să se facă dreptate, el spunând că la Poliția Măxineni, unde a fost înregistrat cazul, nu se face nimic.

Reclamantul Dumitrache George, domiciliat în municipiul Brăila, a transmis o sesizare la sfârșitul lunii iunie la Poliția Brăila, cu privire la atacul violent asupra fratelui său din sat Corbu Nou, comuna Măxineni, și locuinței acestuia.

Potrivit acestuia, în noaptea de 18/19 iunie, în jurul orelor 01.00 - 02.00, fratele său domiciliat în Corbu Nou a fost agresat de cinci persoane din localitate. Cei cinci au intrat peste fratele său, Dumitrache Mihai, în curtea casei și au distrus locuința acestuia. “I-au aplicat acestuia lovituri cu scânduri peste picioare și a necesitat zile întregi de spitalizare, ba chiar operație la femur stâng, unde a suferit o fractură, după cum se arată și în actul de externare din spital”, a relatat brăileanul Dumitrache George. 

Fratele celui agresat a solicitat la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila să i se comunice măsurie luate în acest caz, pentru că la Poliția Măxineni, unde se află înregistrat dosarul penal, nu se poate face nimic. Reclamantul ne-a pus la dispoziție toate actele pe care le-a prezentat la Poliția Brăila și răspunsurile transmise. Astfel, la petiția adresată către Poliția Municipiului Brăila reclamantul a primit un răspuns în care i s-au comunicat următoarele: “Aspectele semnalate au fost verificate de polițistul de proximitate, ocazie cu care s-a constatat că în urma apelului prin 112 efectuat de fratele dvs. Dumitrache Mihai, la  nivelul Poliției Municipiului - Secția 1 Poliție Rurală Brăila a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 302366 din data de 19 iunie, unde sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe”.

În răspunsul transmis de la Poliția Municipiului Brăila, pus la dispoziția redactorilor de fratele celui agresat, se arată că la finalizarea cercetărilor, dosarul va fi înaintat cu soluție legală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

Polițiștii îl asigură pe reclamant de receptivitate și sprijin în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, în măsura în care acestea intră în competența de soluționare a poliției.

Răspunsul transmis reclamantului Dumitrache George este semnat de comisar șef Munteanu Iorgu, împuternicit șef al Poliției Municipiului Brăila și șeful Poliției Proximitate.

 

Ce au constatat polițiștii în urma primelor cercetări

În răspunsul transmis de la Biroul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în urma solicitării redactorilor după sesizarea din partea fratelui bărbatului agresat, am primit informații privind agresiunea de la Corbu Nou. Ni s-a comunicat faptul că, în iunie, bărbatul din sat Corbu Nou a sesizat prin apel de urgență 112 faptul că anumiți tineri i-au distrus locuința, apoi l-au agresat. Polițiștii au efectuat primele cercetări și au stabilit care sunt tinerii suspectați de comiterea faptelor. “La data de 15 iunie 2022, în jurul orei 04.50, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila au fost sesizați de un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din sat Corbu Nou, comuna Măxineni, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi distrus mai multe șipci din gard și ar fi spart un geam al locuinței. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. De asemenea, la data de 19 iunie, polițiștii au fost sesizați de același bărbat cu privire la faptul că în jurul orei 01.30, persoane necunoscute i-au distrus poarta de acces în imobil, iar, ulterior, o persoană a intrat în curte și l-ar fi lovit cu o scândură în zona picioarelor. În urma incidentului, bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au transmis polițiștii.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, atât la data de 15 iunie, cât și la data de 19 iunie, faptele ar fi fost săvârșite de cinci tineri cu vârstele cuprinse între 15 și 17 ani, toți din localitatea Corbu Nou. În cauză a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, violarea de domiciliu și lovirea sau alte violențe.

 

Bărbatul bătut este la pat

Redactorii au mers la locuința bărbatului agresat, iar acesta a spus că a fost agresat, operat și acum nu se poate ridica de pat. Oricum, chiar medicul i-a recomandat să nu stea pe piciorul operat timp de câteva luni. Cel care îl ajută este fratele său din municipiu, care merge la el și îi duce de mâncare. “M-au bătut, m-au lovit la picior aici, au venit într-o noapte la 1.30, mi-a dat cu scândura, sunt operat la picior. Mă descurc greu, sunt singur, mă dau la marginea patului, așa, să mănânc, îmi aduce fratele meu de mâncare, mă sprijin așa de marginea patului. Sunt niște băieți de aici din localitate. Acum nu mă țin picioarele, în rest așa nu am altceva mai grav, dar nu pot să mă mișc din pat, cu greu. Doctorul mi-a dat drumul acasă, dar a zis să nu pun piciorul în pământ”, a declarat, din pat, Dumitrache Mihai.

Fratele acestuia susține că cei cinci tineri, pe care îi bănuiește că ar fi provocat distrugerile și agresiunea asupra fratelui, sunt parveniți prin Corbu Nou, întrucât casa în care stau era părăsită și i-a băgat Primăria să locuiască acolo. “Zicem noi că aceștia sunt, nu știm sigur. Nici șeful de post nu ne spune care sunt autorii, nu dau nume. Familia are vreo patru-cinci copii, i-a băgat primarul aici în casă, era părăsită. Fratele acum stă la pat, are placă la șold, nu știu de ce l-au bătut”, a declarat Dumitrache George.

În biletul de externare din Spitalul Județean de Urgență Brăila - Ortopedie și Traumatologie se arată că pacientul Dumitrache Mihai a fost internat în data de 19 iunie și externat pe 8 iulie, diagnosticul fiind: “fractură femur stâng operată”.

Potrivit medicului de la Ortopedie: “pacientul de 65 de ani s-a internat în urgență în secția Ortopedie pentru dureri la nivelul șoldului stâng și impotență funcțională totală membrul inferior stâng, fenomene ce debutează brusc ca urmare a unui traumatism prin cădere de la nivel propriu. În urma examinării clinico-para clinice se pune diagnosticul de mai sus, motiv pentru care în data de 24 iunie se intervine chirurgical și se pune și se practică reducere deschisă și fixare internă cu sistem DHS cu evoluție locală și generală favorabilă. Se recomandă continuarea tratamentului anticoagulant și cardiologic, și mobilizare fără sprijin pe membrul operat până la 6-8 săptămâni cu ajutorul unui cadru de mers, control ortopedic”.

 

Alte locuințe distruse în Corbu Nou și Olăneasca

Locuința bărbatului din Corbu Nou nu este singura distrusă de anumiți localnici puși cel mai probabil pe furat, însă nu este vreo confirmare că autorii ar fi aceeași tineri care l-au agresat pe Mihai Dumitrache. Chiar fratele celui agresat ne-a spus că o altă casă nelocuită aflată în zona unde este și locuința fratelui ar fi fost distrusă recent de tineri necunoscuți.

Într-o altă localitate din apropiere de Corbu Nou, respectiv sat Olăneasca, comuna Salcia Tudor, oamenii s-au plâns că anumiți tineri obișnuiesc să dea buzna în locuințe, fură tot ce găsesc și provoacă distrugeri, sparg tablouri, uși, geamuri. În urma reclamațiilor transmise de localnici din Olăneasca, am solicitat date la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila și ni s-a transmis că numai în ultima săptămână au fost înregistrate două furturi în localitate.

Astfel, la data de 26 iunie, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, în vârstă de 67 de ani, din Brașov, cu privire la faptul că din imobilul nelocuit situat în satul Olăneasca i-au fost sustrase bunuri. “Polițiștii au stabilit faptul că persoane necunoscute au pătruns în imobil de unde au sustras o mașină de spălat și un calculator. În cauză a fost întocmit doar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, au transmis polițiștii din cadrul IPJ Brăila.

La data de 4 iulie, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 62 de ani, din satul Olăneasca, cu privire la faptul că fost au efectuate tranzacții în valoare de 300 de euro cu un card bancar ce îi aparține. Potrivit unor localnici, bărbatul în cauză ar lucra prin alte țări și, cel mai probabil, a trimis euro familiei. Oricum, în momentul furtului din locuință nu era nimeni acasă, soția bărbatului plecând și ea peste hotare, după cum au spus unii localnici, astfel că tinerii puși pe furat au putut cotrobăi peste tot și au găsit cardul cu bani. “În urma cercetărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că, în data de 21 iunie, doi tineri în vârstă de 16 ani, ambii din satul Olăneasca, au pătruns fără drept într-un imobil nelocuit de unde au sustras un card bancar, cu care au efectuat mai multe operațiuni fără drept, în valoare totală de 300 de euro”, au transmis polițiștii din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila.

Și în această cauză polițiștii au întocmit doar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Localnici din Olăneasca au mai spus că, în ultima perioadă, la magazinul alimentar din localitate veneau tinerii acuzați acum de furt și tot făceau cumpărături, ceea ce a trezit anumite suspiciuni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro