Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Termoelectrica" apasa acceleratia pentru privatizarea unei parti din "Electrocentrale" Braila

Privatizarea unui grup din cadrul sucursalei locale a "Termoelectrica" a intrat in linie dreapta. Ministrul Varujan Vosganian a anuntat ca in scurt timp vor fi finalizate procedurile specifice in ceea ce priveste "Electrocentrale" Braila. Declaratia oficialului vine dupa o perioada lunga de timp in care informatii cu privire la acest subiect au lipsit si lucrurile pareau ca se blocasera ireversibil. Ministrul a punctat intr-o recenta declaratie ca privatizarea a 3 termocentrale (Braila, Doicesti si Borzesti) va fi finalizata in perioada urmatoare, iar alte doua centrale din Oltenia vor fi scoase la vinzare: "impreuna cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, vrem sa pornim privatizarea pentru doua complexuri. Unul cu siguranta va fi Isalnita (Craiova - n.r.), iar celalalt Turceni sau Rovinari. Procesul de vinzare trebuie initiat foarte rapid", a spus Vosganian.
In ceea ce priveste "Electrocentrale" Braila, proiectul "Termoelectrica" vizeaza constituirea unei societati mixte, care sa functioneze ca producator independent de energie si la care investitorul privat sa detina pachetul majoritar de actiuni. In acest scop, firma desfasoara proceduri de selectie a investitorilor la Doicesti, Galati, Borzesti si Braila.
Potrivit cererii de oferte a "Termoelectrica", valoarea proiectului de la "Electrocentrale Braila" este estimata la circa 250 de milioane de dolari, lucrarile constind in instalarea unui cazan nou pe huila la grupul 4 al termocentralei, cu toate echipamentele necesare. De asemenea, vor fi realizate si modernizarea turbinei existente si a auxiliarelor sale, precum si montarea unei noi instalatii de automatizare.
Reamintim ca in cadrul procedurilor de privatizare la "Electrocentrale" Braila au cumparat caiet de sarcini sase companii, respectiv "E.ON" din Germania, "Enel" Italia, "Electrabel" Belgia, "Global International" Rusia, "Iberdrola" Spania si "Mitsui" Japonia. (Dragos G. TUDOSE)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii