Mergi la conţinutul principal

Termocentrala de la Chiscani, piatra de gitul economiei nationale

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, apreciaza ca privatizarea termocentralelor nu este o prioritate si ca o decizie la acest capitol va fi adoptata daca investitorii isi vor arata interesul pentru unitatile de productie a energiei. El a adaugat ca unele termocentrale, precum cea de la Braila, Doicesti sau Borzesti sint "pietre de moara care ne atirna de git". "Daca se va dovedi ca exista interes si se ofera preturi bune, am putea sa privatizam termocentralele. Tatonam privatizarea, iar apoi vom lua o decizie", a declarat Vosganian in cursul zilei de ieri la un seminar pe teme energetice organizat la Costinesti. "Nu mai avem nimic de demonstrat in privinta privatizarilor si nu mai trebuie sa ne bulucim sa le privatizam", a mai completat oficialul ministerial.
De remarcat este ca de mai bine de un an "Termoelectrica" a lansat la licitatie un proiect investitional care vizeaza retehnologizarea unui grup dezafectat de la "Electrocentrale" Braila. Deja compania a primit mai multe oferte din partea unor investitori straini interesati in privatizarea grupului nr. 4 dezafectat de mai multi ani si aflat in conservare. In urma unei selectii primare de oferte, "Termoelectrica" a admis la negocieri "Enel" din Italia, "E.ON" din Germania si "Electrabel" Belgia. De precizat ca valoarea proiectului este estimata la circa 250 de milioane de dolari, lucrarile constind in instalarea unui cazan nou pe huila la grupul 4 al termocentralei Braila, cu toate echipamentele necesare. De asemenea, ar urma sa fie realizate si modernizarea turbinei existente si a auxiliarelor sale, precum si montarea unei noi instalatii de automatizare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu