Mergi la conţinutul principal

Termocentrala de 1 miliard de euro va aduce disponibilizari la "Termoelectrica"

Conducerea "Termoelectrica" nu exclude disponibilizari, odata cu parteneriatele incheiate pentru termocentralele de la Braila si Galati vizind privatizarea acestor sucursale. "Exista aceasta posibilitate de a disponibiliza oameni. Este o decizie pe care o vom lua in functie de tehnologia stabilita. Cind vom incheia studiile de fezabilitate, daca este cazul, vom purta discutii cu sindicatele, pentru a vedea de unde gasim sursele de finantare pentru eventualele disponibilizari", a declarat Ioan Ungureanu, directorul general al "Termoelectrica". Potrivit sursei citate, in prezent, la termocentralele de la Braila, Galati, Borzesti si Doicesti unde compania are in plan privatizarea prin incheierea unor parteneriate cu investitori straini sint angajate circa 2.500 de persoane.
Reamintim ca "Termoelectrica" si consortiul format din "E.ON Kraftwerke GmbH" si "Enel" au semnat la 18 iunie 2008 memorandumul de intelegere pentru construirea termocentralei de tip greenfield de la Braila, ale carei costuri se ridica la aproape un miliard euro. In cadrul viitoarei societati mixte care va administra noua capacitate de producere a energiei electrice, "Termoelectrica" va contribui cu activele curente de la actuala centrala Braila, iar consortiul format din "E.ON" si "Enel" va contribui cu banii necesari investitiei. Unitatea noua de productie pe baza de huila care se preconizeaza a fi construita la Braila va avea o capacitate de 800 MW.
"Termoelectrica" este producator de energie electrica prin arderea combustibililor fosili (carbuni) si hidrocarburi (gaze naturale si pacura) si acopera circa 17% din piata. Compania are trei filiale: Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Deva si Electrocentrale Galati.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu