Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Termocentrala Braila va functiona in timpul reviziei Centralei Nucleare de la Cernavoda

Termoelectrica este pregatita sa puna in functiune centralele Borzesti si Braila pentru a suplini oprirea reactorului nuclear de la Cernavoda, in perioada reviziei anuale, din luna septembrie, a declarat agentiei MEDIAFAX Ovidiu Pop, directorul general al Termoelectrica.
"Termocentralele Borzesti si Braila sint pregatite sa fie pornite oricind. Anumite grupuri vor fi pornite pentru acoperirea necesarului de energie electrica oricind va decide Dispeceratul Energetic National", a spus Pop.
Cele doua termocentrale asigura productia de energie in timpul opririlor reactorului nuclear de la Cernavoda. Centralele functioneaza cu gaze, dar utilizeaza si pacura ca rezerva.
Potrivit lui Pop, si termocentrala Doicesti a fost aprovizionata cu combustibil si a inceput sa functioneze in urma cu doua zile.
De asemenea, unele grupuri ale Electrocentrale Paroseni sint programate sa intre in exploatare comerciala la sfirsitul lunii octombrie, dupa ce au fost modernizate, a mai spus Pop.
Functionarea termocentralelor care apartin Termoelectrica, respectiv Braila, Borzesti, Doicesti si Paroseni, este necesara pe timp de iarna, cind consumul de energie creste cu circa 25%.
Unitatea 1 a centralei nuclearelectrice de la Cernavoda va fi oprita controlat incepind din 9 septembrie, pentru o perioada de 25 de zile, pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta si teste.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii