Mergi la conţinutul principal
Cum se toacă banii judeţului

Teren de sport de miliarde în satul Albina, fără «clienţi»

• consilierii judeţeni au aprobat, recent, un proiect de hotărâre privind asocierea cu comuna Tichileşti, pentru cofinanţarea realizării unui teren sport, cu gazon artificial în satul Albina • investiţia se ridică la aproape 3 miliarde lei vechi şi oportunitatea acesteia a fost criticată în CJ Brăila • PND-istul Cătălin Iordache a atras atenţia că majoritatea locuitorilor satului unde se va amenaja terenul sunt persoane trecute de 50 de ani, astfel că utilitatea investiţiei este cel puţin discutabilă • Iordache a acuzat că se cheltuie nejustificat banul public

 

Un teren de sport ce se va realiza în satul Albina din comuna Tichileşti, cu sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean Brăila, a stârnit discuţii aprinse la cea mai recentă şedinţă, privind oportunitatea investiţiei. Mai exact, este vorba despre un total de 229.699 lei cu TVA (aproape 3 miliarde lei vechi) pentru proiectarea şi execuţia unui teren de sport, dotat cu gazon artificial. Sumă din care 197.000 lei cu TVA reprezintă construcţia plus montajul, iar 9.000 lei cu TVA - dotările. Ei bine, Consiliul Judeţean a fost de acord să ajute la finanţarea proiectului propus de primarul comunei Tichileşti, liberalul Gicu Davidescu. Concret, CJ Brăila finanţează 60% din valoarea investiţiei, deci 122.400 lei cu TVA, restul de 107.299 lei cu TVA , reprezentând contribuţia comunei Tichileşti.

Deşi în proiectul aflat la mapa consilierilor judeţeni nu s-au oferit informaţii legate de terenul sportiv sau necesitatea acestuia, la capitolul indicatori tehnico-economici se specifică faptul că discutăm despre o suprafaţă construită de 924 mp, cu o durată de realizare a investiţiei estimată la 3 luni.

Justificarea oportunităţii acestui proiect a fost omisă complet, lucru ce nu a trecut netaxat de consilierul judeţean PND Cătălin Iordache, care a dorit să atragă atenţia că se cheltuie bani publici fără absolut niciun fundament, în condiţiile în care priorităţile ar putea fi altele.

“Domnule preşedinte, satul Albina are 251 de locuitori care votează, are 12 elevi la şcoală şi 11 elevi la grădinţă. De ce trebuie să dăm atâtea miliarde de lei pentru un teren?! Să îl folosească, cine?! Pentru că din cei 251 de locuitori, peste 60% au mai mult de 50 de ani. Să fie clar: nu am nimic cu cei care au peste 50 de ani, şi eu am 50 de ani, dar scuzaţi-mă, să dăm atâţia bani pentru un teren cu gazon artificial doar pentru că cineva vrea să cheltuiască nişte bani?! Mi se pare absurd! Eu cred că NU ar trebui să votăm un astfel de proiect!”, a declarat Iordache.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, nu a dorit să comenteze în vreun fel subiectul şi a propus la vot proiectul de hotărâre. Primarul comunei Tichileşti, Gicu Davidescu, nu a fost în sala de şedinţe pentru a-şi justifica proiectul investiţional.

Hotărârea a fost aprobată cu 24 voturi “pentru”, un vot “împotrivă” din partea consilierului judeţean PND Cătălin Iordache şi o abţinere din partea colegei acestuia de partid Simona Drăghincescu. Precizăm că de la şedinţă au lipsit şapte consilieri, motivat PSD-istul Dumitru Munteanu şi George Turiac de la ALDE, iar nemotivat liberalii Alexandru Dănăilă, Florin Cîrligea, Dănuţ Lungu, Alfredo Pascale şi Marian Sârbu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro