Mergi la conţinutul principal

Terasa estivală din Grădina Mare, amendată încă din prima zi de funcţionare

Terasa estivală din Grădina Mare a fost amendată de Poliţia Locală Brăila chiar din prima zi în care şi-a început activitatea. Motivul? Chiar atunci, în prima zi, a încălcat prevederile contractului încheiat cu Primăria, ocupând o suprafaţă mai mare a domeniului public decât cea închiriată de la municipalitate. Potrivit unei informări primite de la Poliţia Locală, SC "Exest Com" SRL a câştigat licitaţia privind închirierea a 60 metri pătraţi, pe o alee din Grădina Mare. Contractul de închiriere pe o perioadă de 5 ani a fost semnat cu Primăria în data de 13 iulie, iar amplasamentul a fost predat pe 14 iulie. Două zile mai târziu, adică sâmbătă, 16 iulie, "Exest Com" şi-a început activitatea. La ora 15.30 a aceleaşi zile, agenţii Poliţiei Locale au făcut un control, constatând că suprafaţa pe care firma în cauză şi-a aşezat mesele se întinde pe 81 mp. Pentru cei 21 mp ocupaţi în plus, a fost aplicată o sancţiune contravenţională de 1.000 lei. Peste doar câteva zile, pe 20 iulie, aceeaşi societate a fost amendată din nou, tot cu 1.000 lei, pentru că desfăşura fără autorizaţie activitate de alimentaţie publică.
Reamintim că şi pe parcursul anului trecut firma în cauză a fost sancţionată de Poliţia Locală, pentru că ocupa o suprafaţă mai mare decât cea pentru care avea contract. Anul acesta, primarul Marian Dragomir se arată decis să nu permită niciun derapaj în ceea ce priveşte activitatea teraselor sezoniere. "Nu doar cea din Grădina Mare, ci şi cele de pe faleză sau din Parcul Monument vor fi monitorizate foarte strict, atât în ceea ce priveşte suprafaţa ocupată cât şi în legătură cu alte aspecte. De exemplu, terasa din Grădina Mare are şi o problemă legată de aprovizionarea cu apă potabilă, fiind racordată cu un furtun la fântâna din apropiere. De asemenea, nu are amplasată o toaletă ecologică pentru clienţi. Va trebui să îşi pună la punct şi aceste aspecte, altfel nu va mai putea să funcţioneze. Ei spun că au o instalaţie foarte performantă pentru evacuarea fumului de grătar. Vom monitoriza şi această problemă", ne-a declarat primarul Marian Dragomir.
În urma controalelor efectuate, Poliţia Locală a constatat că firma "Exest Com" are, teoretic, un contract de furnizare a apei potabile, încheiat cu CUP Dunărea, însă nu are contract de furnizare a energiei electrice, motiv pentru care s-a racordat cu un cablu la baza sportivă de lângă Grădina Mare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro