Mergi la conţinutul principal

Tepar de Liga Campionilor

Administratorul unei societati comerciale brailene a fost deferit instantei de judecata pentru evaziune fiscala si fals in declaratii, dupa ce a pagubit statul cu aproape 26 de miliarde de lei vechi. In decurs de patru ani, Romeo Spiridon Zahariea, de 39 de ani, fie a inregistrat in contabilitate tot felul de cheltuieli fictive, fie nu a evidentiat in actele contabile facturile emise si operatiunile comerciale derulate.
Initial, din 2003, invinuitul a fost un simplu angajat al societatii "Prod Lupii" SRL Braila, dar in 2005, cei doi asociati si administratori i-au concesionat firma si capitalul social, pe care acesta a preluat-o cu tot activul si pasivul. In august 2007, oamenii legii au descoperit nereguli la societatea respectiva, ce datau de pe vremea cind invinuitul era doar angajat al firmei. Astfel, s-a stabilit ca in perioada ianuarie - decembrie 2004, societatea a avut intocmita evidenta contabila, calculind un impozit pe profit de plata in suma de peste 260 milioane de lei vechi dar, ca urmare a verificarii financiare efectuate, s-a concluzionat ca trebuia sa se achite un impozit pe profit cu 1,6 miliarde de lei mai mare. Mai exact, s-a constatat ca pentru anul 2004 societatea a inregistrat cheltuieli fara a avea documente justificative, sustragindu-se de la plata catre bugetul de stat a impozitului, prin diminuarea venitului impozabil. Mai apoi, in intervalul ianuarie 2005 - decembrie 2006, administratorul nu a organizat evidenta contabila a unitatii, astfel ca documentele primare puse de acesta la dispozitia organelor de inspectie fiscala nu fusesera inregistrate sau evidentiate in actele contabile. Astfel, a fost stabilita o sustragere de la plata catre bugetul de stat a unui impozit pe profit in suma de 385.896 lei si TVA in suma de 666.367 lei. Practic, invinuitul nu a evidentiat in actele contabile facturile emise si operatiunile comerciale derulate, sustragindu-se astfel de la plata catre bugetul de stat a impozitului pe profit. Periplul sau infractional a continuat si in 2007, cind a depus la organul fiscal, pentru perioada ianuarie 2005 - decembrie 2006, declaratii privind impozitul pe venit si TVA de plata cu valoare zero, atestind astfel in fals ca societatea nu a avut venituri si respectiv profit. Fiind audiat in raport cu concluziile raportului de inspectie fiscala, administratorul si-a insusit constatarile organelor fiscale, fara a avea de facut obiectiuni si recunoscind prejudiciul produs bugetului de stat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu