Mergi la conţinutul principal

Tenismenul Valeriu Ilie este lider în România, la simplu, la plus 65 ani

• la aceeaşi categorie de vârstă, la dublu, se află pe locul al doilea • brăileanul stă foarte bine şi pe plan mondial • în 2020 Valeriu Ilie ocupă locul 108 la simplu şi locul 102 la dublu

 

Cu toate că nu a putut participa la câteva turnee programate să joace în acest an, tenismenul brăilean Valeriu Ilie se menţine pe primul loc la simplu, la categoria de vârstă plus 65 de ani, iar la dublu se află pe locul al doilea.

Singura sa nerealizare din acest an a fost aceea că nu a putut participa la turneul de la Roman pentru a bifa 100 de competiţii.

“În aceste zile urma să poarticip la turneul de la Roman, dar persoana care îmi promisese că merge cu autoturismul personal la Roman s-a răzgândit în ultima clipă şi nu am mai avut timp să fac alte aranjamente. Cu toate că a fost un an dificil, poate cel mai greu din cariera mea de sportiv din cuza pandemiei de coronavirus care a anulat multe turnee, stau foarte bine în clasamentul alcătuit de Federaţia Română de Tenis de câmp. La categoria plus 65 de ani sunt pe primul loc la simplu şi pe al doilea la dublu. Diferenţa s-a făcut la ultimul turneu la care am participat. Acolo, la dublu, eu am intrat în primii opt. Dacă ajungeam în semifinale, eram lider. Dacă nu se anulau turneele de la Mamaia, Bacău, dacă nu eram obligat să particip la o categorie de vârstă mai mică, adică la plus 60 în loc de plus 65, aveam mult mai multe puncte”, ne-a declarat Valeriu Ilie.

Tenismenul brăilean ocupă poziţii foarte bune şi în clasamentul mondial. În 2020,  cu 960 de puncte accumulate, Valeriu Ilie se află pe locul 108 în lume la simplu şi pe locul 102 la dublu.

“Anul acesta ocup locul 108 ITF la simplu şi 102, la dublu. Cea mai bună clasare a mea la simplu a fost în 2018, când am ocupat locul al 65-lea, iar la dublu, în 2019, am fost pe locul 55 în lume. Cu siguranţă, intram în top 100 şi în acest an dar pandemia de coronavirus a anulat multe turnee. Dar repet, cea mai mare dezamăgire a mea a fost că nu am putut să bifez al 100-lea turneu. Rămân cu 99 de competiţii şi cu spreanţa că la anul voi depăşi acest prag”, a mai spus Valeriu Ilie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro