Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Temnita grea pentru asasinul din Lacu Dulce

Certat cu legea inca de pe vremea minoratului, Georgian Chirlacopschi, 31 de ani, autor al crimei petrecute in august 2007 pe strada Dej din cartierul Lacu Dulce, a fost condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare, printr-o decizie recenta a Curtii de Apel Galati. Criminalul fusese gasit vinovat si pedepsit, initial, de catre Tribunalul Braila, insa hotarirea nu a ramas, atunci, definitiva, pentru ca agresorul declarase apel. De data aceasta, insa, Georgian Chirlacopschi e silit sa se supuna deciziei judecatoresti. Practic fara motiv, el l-a ucis cu singe rece pe Radu Marin, de 76 de ani, batrin cu afectiuni cardiace, lipsit de aparare si cu probleme de vaz, care tocmai il cinstise cu o sticla de bere. Initial, drama a fost inregistrata cu "autor necunoscut" (AN), insa agresorul, vecin cu batrinul caruia-i luase viata, a fost capturat in timp record.

A omorit un batrin pentru citiva lei

Potrivit Parchetului de pe linga Tribunal, asasinatul a fost inregistrat pe data de 21 august 2007, ora 13.45, la Politia Municipiului, in urma sesizarii formulate de catre Statia de Ambulanta Braila. Concomitent cu cercetarea la locul faptei, s-a dispus atunci efectuarea necropsiei victimei, identificata in persoana lui Radu Marin, de 76 de ani, domiciliat pe strada Dej, cartier Lacu Dulce, precum si realizarea unui cerc de suspecti.
Identificat in doar 24 de ore de cautari, Georgian Chirlacopschi a recunoscut comiterea agresiunii, relatindu-le anchetatorilor cum l-a injunghiat pe "mos". Astfel, in seara zilei de 19 august 2007, in jurul orei 22.30 (duminica), individul a intrat in curtea batrinului, apoi in antreu. Victima, care statea lungita in pat, a auzit zgomot, dar s-a linistit, aflind ca i-a venit vecinul in vizita. Georgian venise sa-i ceara bani, ca sa cumpere o bere. A primit o bancnota de 10 lei si s-a dus la un non-stop, de unde a cumparat o bere. Asasinul a baut apoi din sticla, cu batrinul. Cind victima i-a cerut restul la cei zece lei, recidivistul, care bause vin si tuica "La butoaie", in cartierul Obor, si-a pierdut brusc cumpatul. El a pus mina pe un cutit si l-a lovit pe "nea Marin" in zona gitului, victima fiind ranita, initial, la degete. Autorul crimei relateaza: "Stiam ca mosul se misca greu. I-am aplicat doua lovituri cu cutitul in piept, stind in picioare. Mosul nu purta ochelari de vedere, nu a avut timp sa se apere si doar a tipat “Ce faci?!” L-am impins pe mos si a ajuns culcat pe spate, pe pat, cu picioarele atirnind. Atunci i-am mai aplicat 2 - 3 lovituri stind aplecat asupra lui. Am vazut ca singereaza si ca pijamaua i se murdareste de singe. L-am acoperit cu cearceaful de pe pat... Mai inainte, ii pusesem perna pe fata. Nu stiu daca murise, dar il auzeam horcaind. Am sters cutitul de singe cu o margine de la cearceaf si l-am pus in buzunar".
In timp ce batrinul isi traia ultimele clipe, criminalul cotrobaia dupa bani, pentru ca stia ca tocmai luase pensia. L-a cautat pe muribund prin buzunare, dar n-a gasit decit un manunchi de chei. Mai mult, Chirlacopschi s-a decis sa mai zaboveasca, sa vada meciul transmis la acea ora pe posturile tv. A asezat televizorul pe covor, si-a aprins o tigara si a stat la locul faptei pina la miezul noptii. La plecare, a stins lumina si a scos televizorul din priza, ajungind acasa pe la 0.30. Cind, a doua zi, s-a intors de la munca, in jurul orei 18.00, mama l-a intrebat despre arma crimei, pe care o gasise din intimplare, sub pat. Criminalul i-a spus ca folosise cutitul ca sa se autoraneasca. Cu o zi inainte de asasinat, beat, Chirlacopschi se taiase la antebrat cu un ciob de sticla. De altfel, el le-a spus politistilor ca obisnuia sa-si cresteze bratele pe cind era inchis la Reeducare. "Stiam ca e mort de mina mea, inca din noaptea de duminica, dar am tacut si am iesit in strada. Am asistat la ceea ce se intimpla acolo", le-a mai declarat Georgian Chirlacopschi anchetatorilor. Marin Radu a fost gasit mort, marti, in jurul orei 13.00, de catre una dintre fiicele sale. Batrinul iesise din spital pe 6 august, dupa ce suferise un accident vascular.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii